Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 17 km

Verkeersveiligheidslabel voor VlissingSe school

Toegevoegd: 16-01-2009, 09.29 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De openbare basisschool Frans Naerebout in Vlissingen heeft donderdag als eerste in de gemeente Vlissingen een verkeersveiligheidslabel gekregen.


De school krijgt het label omdat het volgens het voldoet aan de eisen die hieraan worden gesteld. Alleen scholen die uitgebreide en praktijkgerichte verkeerseducatie geven, komen in aanmerking voor het label. “Geen eenvoudige taak, want er is meer voor nodig dan het standaard half uurtje verkeersles in de klas per week”, aldus het Regionaal Oorgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ).

Om het label te krijgen moet er ook in de praktijk worden geoefend. Ook moet er aandacht zijn voor de veiligheid op de school-thuis-route en moeten ouders betrokken worden bij de verkeerseducatie.
 
“Goed voorbeeldgedrag van ouders is immers belangrijk om het op school geleerde te doen beklijven”, aldus het ROVZ.

De leerlingen van de Frans Naereboutschool hebben zich de afgelopen tijd flink bezig gehouden met de praktijkkant van verkeerseducatie. Zo werden oversteekdiploma's uitgereikt, waren er fietsvaardigheidstrainingen op het schoolplein, was er het jaarlijkse verkeersexamen en was er een fietsencontrole. Ook kwam ANWB Streetwise langs en zodoende kregen de leerlingen ook les over gordelgebruik en remweg. Verder gaf ook de politie voorlichting over de dode hoek.

OBS Frans Naerebout is de 56e Zeeuwse school die het label krijgt. Tot op heden waren er echter geen scholen met het label in de gemeente Vlissingen. De gemeente is dan ook erg blij met het label. Op Walcheren zijn overigens nog drie andere scholen die het label mogen voeren. De andere Zeeuwse labels zijn verspreid over de rest van de provincie uitgedeeld.

Om het label te mogen blijven voeren moet de school overigens wel op hetzelfde niveau aandacht blijven besteden aan verkeersveiligheid. Gebeurt dat niet, dan moet de school het bijbehorende muurschild weer inleveren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Susanne (19-1-2009 om 11:44)
Heb t.o. deze school gewoond, snap niet hoe ze aan het label komt. O.a. gezien dat juf een kind dat goed per fiets de straat opging terugriep en daarna tussen 2 geparkeerde auto's door de straat opstuurde. Gevaarlijk voor kind en niet leuk voor autobezitters. Geef daar ook de ouders parkeerles.
Mozes (18-1-2009 om 17:38)
@ mevrouw boer: waarom zo'n taak aan de ouders geven, als kinderen op school deze les krijgen weet je in ieder geval ook zeker dat ze het leren en welke andere "belangrijke lessen" krijgen kinderen op het basisonderwijs? vind dit een prima oplossing!
Souburger (16-1-2009 om 17:32)
Ik ben van mening dat het helemaal niet slecht is om op scholen verkeerslessen te geven,als ouders er zelf al niet mee bezig houden en geen tijd er voor uit trekken,hoe moeten kinderen het dan leren,dus het is een goeie zaak dat de school verkeerslessen geeft .
Mevrouw boer (16-1-2009 om 11:42)
Ik vind dat dit een taak is van ouders. Er moet zoveel tijd besteed worden in het onderwijs aan zaken die in feite de taken zijn van ouders. Al deze tijd kan niet besteed worden aan onderwijs. Ze zouden ouders verplicht moeten stellen dit label te halen.
Cookie-instellingen beheren