Weerbericht:
Tropisch warm
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 37 km

Drie doden bij familiedrama in Middelburgse woning

Toegevoegd: 25-12-2005, 15.11 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG – In Middelburg zijn op kerstavond drie doden gevonden in een woning. Een eerste onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat het gaat om een familiedrama.


De technische recherche heeft ter plaatse uitgebreid onderzoek verricht. Dat onderzoek heeft de vermoedens bevestigd dat de vader (31) zijn twee dochters van 3 en 4,5 jaar om het leven heeft gebracht. De moeder van de kinderen was op het moment van het drama niet in de woning aanwezig.

De vader en de moeder leefden gescheiden. De kinderen waren zaterdag op bezoek bij de vader en zouden ’s avonds naar de moeder gaan. De vader en de kinderen kwamen echter niet opdagen en daarom nam de moeder een kijkje bij de woning van de man. Daar was alles donker en de vrouw belde daarop de politie.

Agenten zijn daarop gaan kijken en troffen in het pand de drie levenloze licha-men aan. Uit het onderzoek dat daarop volgde is gebleken dat de dochtertjes door verstikking om het leven zijn gekomen. De man zou zichzelf hebben opge-hangen. Voor het drama is overigens geen ambulance ter plaatse geweest, wel zou een voertuig van de huisartsenpost ter plaatse zijn geweest.

De PZC meldt dat het gezin niet bekend was bij de politie. Het zou gaan om een stabiel gezin. Ook meldt de krant dat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie de gebeurtenis totaal onverwacht noemde. Omwonenden hebben ge-schokt gereageerd, maar willen geen commentaar geven.

Burgemeester Schouwenaar heeft zondagmiddag brieven met informatie uitge-deeld aan buurtbewoners. In de brieven staat wat er zich precies heeft afge-speelt in de woning. Ook zou in de brieven staan dat de politie een afgescheids-brief heeft gevonden in de woning.

Mensen die behoefte hebben aan een gesprek over het drama kunnen via de politie in contact komen met Slachtofferhulp. Wellicht organiseert de gemeente nog een speciale bijeenkomst over het drama, daarvoor moet echter wel vol-doende animo zijn.

Het oudtste meisje zat op de Algemene Basisschool (ABS) in Middelburg. Dins-dag wordt op die school een speciale bijeenkomst gehouden. Klasgenoten, ouders en leerkrachten zullen met elkaar praten over het drama dat zich heeft afgespeeld.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren