Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 93 km

Landelijke Campagne rond 'auto te water'

Toegevoegd: 23-01-2009, 20.09 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een speciale campagne van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat moet duidelijk maken hoe mensen moeten handelen wanneer zij in een auto te water raken.


Onder de noemer 'Auto te water? Meteen eruit door de ruit!' gaat het ministerie samen met de BOVAG en de RAI-vereniging tips geven over hoe mensen een auto die in het water terecht is gekomen veilig en snel kunnen verlaten. De actie wordt ondersteund door Reddingsbrigade Nederland, de overkoepelende organisatie van alle reddingsbrigades in Nederland.

Jaarlijks komen er in Nederland 750 tot 800 auto’s in het water terecht. In zo'n vijftig gevallen gaat het om ongelukken met dodelijke afloop. Hoe het komt dat er mensen overlijden is niet altijd duidelijk.

Toch lijkt het er volgens het campagneteam op dat met eenvoudige tips veel leed voorkomen kan worden. De tips zijn opgesteld naar aanleiding van nieuwe onderzoeken naar ongevallen met auto’s te water.

Onder meer via reclamespots en een speciale website worden tips gegeven over het te water raken met auto's. Volgens het ministerie is het van groot belang om gelijk te reageren en de auto zo snel mogelijk te verlaten. Daarbij wordt de volgende volgorde geadviseerd: 1. gordel losmaken, 2. zijruit inslaan met een veiligheidshamer, 3. ruggelings de auto verlaten.

Zie ook: www.eruitdoorderuit.nl.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
N. (24-1-2009 om 15:38)
De reden dat er mensen overlijden is ook vaak omdat er mensen onwel worden in auto's of ze raken in paniek, er zouden ook cursussen gegeven kunnen worden dat je rustig blijft in zulke situaties en daardoor dus beter na kan denken bij wat je moet doen.
Kelly (23-1-2009 om 23:52)
Mijn ALLER GROOTSTE angst, maar....... ik heb de oplossing. NOOIT maar dan ook NOOIT zal ik mijn auto langs of voor water parkeren. Ik loop liever 2 km om. En zit ik bij een ander in de auto stap ik uit VOOR er geparkeerd word en ik stap pas weer in als de auto uit de parkeerplaats gereden is.
Cookie-instellingen beheren