Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 20 km

Oud stationsgebouw herbergt flinke wietkwekerij

Toegevoegd: 24-01-2009, 15.51 uur
Oud stationsgebouw herbergt flinke wietkwekerij
Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN - De politie heeft vanochtend in Arnemuiden een opmerkelijke ontdekking gedaan: het oude NS-stationsgebouw herbergde een grote hennepkwekerij.


De politie deed rond 11.00 uur een inval in het pand aan de Molenweg en trof vervolgens, verspreid over de verschillende verdiepingen van het pand in totaal zo'n 800 wietplanten aan. De waarde van een dergelijke hoeveelheid planten loopt in de tienduizenden euro's. De kosten voor de 'inboedel' van de kwekerij schat de politie op 25.000 euro.

De technische recherche heeft in het pand vingerafdrukken genomen. Ook is DNA-materiaal veilig gesteld. De politie hoopt hiermee de 'eigenaren' van de kwekerij aan te kunnen houden. Vooralsnog is er niemand gearresteerd. Medewerkers van de gemeente Middelburg hebben aan het begin van de middag het gebouw samen met politiemensen ontruimd.

Het witte stationsgebouw van Arnemuiden, gebouwd in 1871, wordt al geruime tijd niet meer gebruikt door de Nederlandse Spoorwegen. Het is enige tijd gebruikt als opslag maar staat inmiddels al zeker een jaar te koop.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R&V (31-1-2009 om 21:20)
Waarom stelt de politie DNA materiaal veilig om de eigenaar te vinden als ze gepost hebben. Wat hebben ze dan gedaan tijdens dat posten?
Precies (26-1-2009 om 20:35)
Domme aktie van die gastjes. Zo'n gebouw word vroeg of laat toch verkocht of bezocht door NS. Maar ja, de drang om wiet te roken was groter dan de drang om te werken. Alles vernietigen, en die kinderen laten betalen voor alle onkosten + fikse boete.
Is ook gebeurd (26-1-2009 om 20:12)
R&V, even niet oordelen als je nix weet. Er is nl dagen gepost door politie, maar dat kon jij niet weten he. En dan toch maar lukraak zeggen van ...... Niet praten als je nix weet R&V.
Kk vet (26-1-2009 om 14:27)
Beter wist ik dat die shit daar stond dan had ik alles meegenomen
Een tevreden roker (26-1-2009 om 12:33)
Voor zo'n grote kwekerij is er veel apperatuur nodig,het moet tog iemand opgevallen zijn dat die apperatuur geinstaleerd werd? de plantjes hebben dagelijks water en groeistoffen nodig dus moet er ook iedere dag iemand langskomen om water te geven,ook dat valt op,vreemd dat er nu pas opgetreden wor
@ (25-1-2009 om 19:51)
Dit is de regering der eigen schuld laat ze toch gewoon kweken des te meer handel hebben we op straat. Laat de politie hun werk doen waar ze voor opgeleid zijn en verkrachters pakken en overvallers das hun werk.
Cookie-instellingen beheren