Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 61 km

Dronken man rijdt voetganger aan

Toegevoegd: 27-01-2009, 14.09 uur
Door: Roland de Jong
BORSSELE - De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige automobilist die onder invloed van alcohol achter het stuur zat en een botsing had veroorzaakt.


De man, afkomstig uit de gemeente Borsele, raakte rond 21.45 uur op de Monsterweg in Borssele met de buitenspiegel van zijn auto een voetganger tijdens het passeren.

De voetganger, een 37-jarige man uit de gemeente Borsele, liep aan de linkerkant van de weg zijn hond uit te laten toen uit de richting van 's Heerenhoek een auto hem tegemoet kwam rijden. Ondanks dat de man en zijn hond een reflecterend vest droegen, kwam de automobilist recht op hen afgereden.
 

De man stapte opzij in de berm maar werd tijdens het passeren toch nog geraakt door de buitenspiegel van de auto. Hij liep hierdoor een gekneusde arm op. In eerste instantie was de automobilist gestopt, hij bleek duidelijk onder invloed van alcohol te zijn. Toen hij hierop werd aangesproken, stapte hij in zijn auto en reed weg.

De voetganger noteerde het kenteken en belde vervolgens de politie. Die kon de automobilist even later bij zijn woning aanhouden. Uit de ademanalyse bleek dat de 30-jarige automobilist met ruim 3,4 maal teveel alcohol op achter het stuur had gezeten.

Zijn rijbewijs is hij kwijt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rien (29-1-2009 om 17:56)
Tsja heb je ook weer gelijk in. Nou ja dan maar (zeer) zwaar straffen vrees ik. Hopelijk schrikt dat weer een antal mensen af. Maar ja losers heb je altijd.
V12 (29-1-2009 om 10:42)
Een alcoholslot is ook niet waterdicht!! Je laat iemand in dat ding blazen die niet heeft gedronken en kan de auto starten. Vervolgens gaat iemand achter het stuur die wel gedronken heeft en kan vrolijk rondrijden.
Rien (28-1-2009 om 17:17)
Ik ben voor verplicht alcoholslot in elke auto. Uiteraard niet zelf betalen natuurlijk. Is het probleem toch ook (bijna) opgelost.
Michael (28-1-2009 om 13:44)
Heel erg grappig; altijd dezelfde reacties en posts bij de nieuwsberichten.. Ik denk dat het voordiegene al een straf opzich is dit mee te maken voor beide partijen. Het is erg dat zoiets moet gebeuren maar "iedereen maakt weleens een fout in z'n leven" ook diegene die onderstaande reacties posten!
Rianne (28-1-2009 om 10:32)
Rjibewijs nooit meer terug geven,het is nu afgelopen met een gekneusde arm,het had ook anders af kunnen lopen,Je weet dat je niet met drank op achter het stuur mag,
Peter (28-1-2009 om 08:05)
Datis mooi dat hij zijn rijbewijs kwijt is, alleen jammer dat het van korte duur is, over een paar maanden rijd hij weer gewoon rond. nooit meer terug geven dat rijbewijs,laat ze het maar eens goed voelen.
Cookie-instellingen beheren