Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Aanleg nieuw fietspad in goes

Toegevoegd: 29-01-2009, 11.39 uur
Door: Anne Goudzwaard
GOES - Waterschap Zeeuwse Eilanden begint volgende week met de aanleg van het fietspad in de Poel.


Het fietspad wordt langs de Sinoutskerkseweg en Noordhoekweg aangelegd om de verkeersveiligheid voor voornamelijk school-gaande fietsers te vergroten. De werkzaamheden duren tot eind april en worden uitgevoerd door aannemer Dura Vermeer uit Klundert.
 
Omdat er veel schade aan de bermen ontstaat door het vele verkeer, wordt het wegdek aangepast met verkeersdrempels en komen er doorgroei stenen langs de weg om de bermen te verstevigen. Er wordt beplanting weggehaald om het fietspad te realiseren. Volgend plantseizoen komt hier nieuw groen voor terug.

Het eerste deel van het fietspad langs de zuidzijde van de Noordhoekweg wordt 3 meter breed en 280 meter lang, dit deel wordt in twee richtingen bereden. Het tweede deel van het fietspad langs de Sinoutskerkseweg (vanaf de Noordhoekweg tot aan de Oostweg) wordt aan beide zijden van de weg aangelegd. Dit deel is 790 meter lang en beide paden, die dus in één richting worden bereden, zijn 2,5 meter breed. Het viaduct wordt voorzien van nieuwe gebogen leuningen om zo aan beide zijden meer ruimte te creëren voor de fietsers. Het laatste deel vanaf de Oostweg tot aan de Verbartelweg wordt weer in twee richtingen bereden over een lengte van 660 meter.

Op de kruispunten Bimmelsweg/Noordhoekweg, Noordhoekweg/Sinoutskerkseweg en Sinoutskerkseweg/Oostweg komen verkeersdrempels. Hier steken fietsers de weg over of het maakt onderdeel uit van de fietsroute. In het Poelbos kruist het fietspad een watergang via een brug.

De aanleg van het fietspad kost ruim € 1.000.000. Een groot deel daarvan wordt betaald door het waterschap. De gemeenten Borssele en Goes betalen ieder € 100.000 en het waterschap ontvangt € 100.000 ‘Brede Doel Uitkering’ van de provincie Zeeland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fietser (4-5-2009 om 10:38)
En ja hoor het waterschap heeft het weer voor elkaar . Geen verlichting op een aarde donker fietspad 2 meter langs de bebossing ,je zal hier als meisje in het donker van/naar je werk rijden. En boven al een centimeters dikke laag rooie gravel boven op het viaduct., Waterschap Dikke pluim!!
Fietser (29-1-2009 om 18:00)
En nu maar hopen dat er over nagedacht is , en dat ze niet meteen 20 ton grind over dat asfalt gooien . want dan kan de jeugd uit Heinkenszand wel een extra plaksetje meenemen.
Cookie-instellingen beheren