Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ongeval met politieauto na achtervolging

Toegevoegd: 01-02-2009, 21.14 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Bij een achtervolging in Vlissingen is zondagmiddag een politieauto betrokken geraakt bij een ongeval.


Surveillerende agenten reden rond tien voor één over de Joost de Moorstraat toen zij in een personenauto een jonge bestuurder zagen zitten. De agenten gaven de auto een stopteken, maar de bestuurder negeerde dit en ging er als een speer vandoor.

In een bocht raakte de bestuurder met zijn voorwiel de stoeprand, botste tegen een verkeersbord en raakte in de slip. Het voertuig kwam dwars op de weg tot stilstand. De politieauto, die met zwaailichten en sirene reed, kon niet meer op tijd stoppen en botste tegen de auto aan.


De bestuurder, een 17-jarige jongen uit Vlissingen, wist uit het voertuig te klimmen en rende weg. Enige tijd later is hij aangehouden op het parkeerterrein nabij het ziekenhuis aan de Koudekerkseweg in Vlissingen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J.M (4-2-2009 om 19:06)
Appart.. hij wordt gepakt op zijn uiterlijk.. en zijn rijgedrag? was dat normaal? iemand van 16 0f 17 mag ook in een scootmobiel zijden die gaan ook gauw 60.. daar rij je ook ze een kind mee omver.. het mag gewoon niet dat staat vast! maar laat deze jongen zijn rijbewijs snel halen. rijden kan hij!
WJ (3-2-2009 om 12:44)
Waarom moet je zo iemand achtervolgen als je zijn kenteken toch al hebt? Er hadden ook onschuldige voorbijgangers gewond kunnen raken. denk daar maar eens over na.....!!
Buurtbewoner (2-2-2009 om 21:19)
Als buurtbewoner heb ik een deel van de achtervolging gezien. De politie valt in deze niets te verwijten; de vluchtende bestuurder reed als een gek en hield totaal geen rekening met verkeersregels e.d.
Adri (2-2-2009 om 14:40)
Is het niemand opgevallen dat hij nog maar 17 was, dus eigenlijk nog niet met een auto mag rijden, laat staan een rijbewijs kan hebben? Statistieken of niet, maar als we dit ook al gaan dulden, waar houdt het dan op? Als ze onverzekerd iemand doodrijden?
Matthijs (2-2-2009 om 12:29)
@Sjees. Lekker snuggere opmerking die laatste zin van je. Als die 17 jarige gewoon gestopt was dan was de politie er niet tegen aan gereden! Trouwens als je zonder rijbewijs rijd ben je ALTIJD schuldig ook als iemand anders jou aanrijdt.
Nancy (2-2-2009 om 11:02)
' de jeugd van tegenwoordig'? Dat is nou weer beetje jammer om de jeugd er weer de schuld te geven. Nee, het probleem is dat 'tegenwoordig' alles op het nieuws komt en in statistieken komt te staan.
Cookie-instellingen beheren