Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gevaarlijk zuur gedumpt op Schouwen

Toegevoegd: 03-02-2009, 13.49 uur
Gevaarlijk zuur gedumpt op Schouwen
Door: Roland de Jong
SEROOSKERKE (S) - In Serooskerke (S) zijn halverwege vorige maand enkele zakken met citroenzuur gedumpt. Dat heeft de politie, die op zoek is naar getuigen, nu pas naar buiten gebracht.


De zakken, acht stuks in totaal, werden dinsdagmorgen 13 januari gevonden nabij de trailerhelling bij de Schelphoek. In de zakken zat het milieugevaarlijke citroenzuur in poedervorm.

Volgens de politie is het poeder brandbaar en kan het explosief zijn. Ook kunnen mensen er pijnlijke, rode ogen door krijgen. Inademen van de stof kan resulteren in hoesten en keelpijn. De stof wordt met name gebruikt voor het doorspoelen van leidingen en het reinigen van wc's. De stof is ook gebruikt als ontsmettingsmiddel ten tijde van de MKZ-crisis.

De politie vraagt getuigen informatie door te geven via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoneim).


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Walter (vervolg3) (3-2-2009 om 22:22)
Verkeerd toegepast kan vrijwel alles link worden. Poedersuiker kan nog veel erger ontploffen. En waspoeder in je ogen of opsnuiven is nog veel ongezonder...
Walter (vervolg2) (3-2-2009 om 22:19)
McCain kan er het aardappel spoelwater mee zuiver houden, de patatten verkleuren niet en het werkt het schuimen tegen. Kan ik daar overigens patent op krijgen?? Een prima frisse ontkalker voor waterkook en koffiezet apparatuur . Veel gezonder dan Na-sufonzuur in ieder geval.
Walter ( vervolg) (3-2-2009 om 22:17)
Als drankje: Veel koel water erbij, een zelfde hoeveelheid NatriumBicarbonaat ( dubbelkoolzure Soda) en je hebt je eigen 7-UP , Suiker naar smaak toevoegen.
Walter (3-2-2009 om 22:16)
Wat een overdreven gedoe van de politie. Zeker geen bèta opleiding met chemie gehad. Het is de droge kristalvorm van citroenen. Kan ik overigens niet een zak krijgen?? Mijn potje thuis is bijna leeg. Dit spul gebruik ik al 40 jaar..... Vroeger in de doka als spoel/stopbad
M...... (3-2-2009 om 21:03)
Deze info word zeer waarschijnlijk om opsporingstechnische en/of tactische redenen nu pas naar buiten gebracht. Een beetje onbedachtzaam antwoord Mike! Misschien dat je beter over dingen kan praten waar je wel verstand van hebt, maar in ieder geval niet over politie-werk. Groeten M.
Zeeuw (3-2-2009 om 19:55)
@mike-- Beetje kort door de bocht Mike. Politie heeft misschien in het belang van het onderzoek de zaak even voor zich gehouden.....!!! Geloof mij, anders was het al veel eerder in de media verschenen!!
Cookie-instellingen beheren