Weerbericht:
Morgen in de zuidelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer druk met automatische brandmeldingen

Toegevoegd: 05-02-2009, 09.14 uur
Brandweer druk met automatische brandmeldingen
Door: Roland de Jong
VEERE - Bewoners van het verzorgingstehuis Nieuw Sandenburgh in Veere zijn woensdagmiddag opgeschrikt door een automatische brandmelding.


Het alarm van het complex aan de Sandenburghlaan ging even voor 12.30 uur af. De brandweer van Veere werd ter plekke gestuurd maar gelukkig ging het om een loze melding. Er was geen brand en niemand hoefde te worden geëvacueerd.

Ook in andere plaatsen werd de brandweer woensdag ingezet voor automatische brandmeldingen. Rond 14.25 uur kwam een melding binnen vanuit de kinderopvang aan de Elvis Presleylaan in Goes en rond 21.45 uur kwam een melding binnen vanuit Grand Hotel Arion aan de Vlissingse Boulevard Bankert.

Later op de avond, rond 23.00 uur kwam ook een automatische melding binnen vanuit Strandhotel Cadzand aan de Boulevard de Wielingen in Cadzand. Donderdagochtend werd de brandweer van Wolphaartsdijk opgeroepen voor een automatische melding bij het voormalige Hotel Royal aan de Lepelstraat in Wolphaartsdijk.

Voor zover bekend ging het in alle gevallen om een loze melding.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Boris (5-2-2009 om 17:35)
Beter een keer te veel uitrukken dan niet???? een mensenleven is meer waard ook als het om bejaarden gaat.
Mark (5-2-2009 om 13:25)
Een melder gaat niet voor niets af. Er is een reden voor wat voor 1 ook. Jammer genoeg is dit te vaak ongewenst zoals hieronder met een voorbeeld word gegeven. Stoom en rook zijn punten waarvoor hij is en dat kan dus veel zijn.
Danny (5-2-2009 om 11:42)
Wij doen ons uiterste best in de branddetektie wereld om ongewenste meldingen te verkomen... maarja oma van 80 die aardappels vergeet?? een melder ziet geen verschil tussen aardappelrook of een prullenbak die begint te branden...DUS...kookles(toezicht) voor bejaarden?
Bep (5-2-2009 om 10:23)
Dit kost alleen maar geld , kan er eens niets aangedaan worden, zodat ze niet steeds voor JAN MET DE KORTE ACHTERNAAM uit moeten rukken.
Cookie-instellingen beheren