Weerbericht:
Bewolkt en af en toe motregen. Morgen overdag overwegend droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Bordjes maken snelheidslimieten duidelijk

Toegevoegd: 05-02-2009, 11.06 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Afgelopen maand zijn nieuwe snelheidsbordjes langs de Zeeuwse plattelandsewegen geplaatst. De bordjes moeten meer duidelijkheid scheppen over de maximumsnelheden die op de wegen gelden.


De bordjes werden door de Zeeuwse waterschappen geplaatst langs wegen zonder middenstreep waar de toegestane maximumsnelheid 80 kilometer per uur is.

Landelijk is afgesproken dat 80-wegen worden voorzien van een dubbele middenstreep. Wegen waar 60 kilometer is toegestaan zijn te herkennen aan het ontbreken van de middenstreep.De nieuwe strepen moeten voor iedereen duidelijk maken hoe hard er waar mag worden gereden en of er ter plekke mag worden ingehaald. Aanvankelijk wilde men alle plattelandswegen 60 kilometer zone maken. Dat plan vond echter weinig draagvlak. Op de wegen was echter al wel de 60-markering aangebracht. Hierdoor ontstonden onduidelijke situaties. Een 80-weg zag er, ondanks de nieuwe richtlijnen, immers net zo uit als een 60-weg.

Om verwarring te voorkomen hebben alle Zeeuwse wegbeheerders eind 2008 afgesproken dat de aangebrachte markering zoveel mogelijk overeen moet komen met het geldende snelheidsregime. Aanpassing van de wegen kost echter tijd en geld. Tot die tijd worden op wegen zonder middenstreep waar 80 kilometer per uur gereden mag worden, tijdelijk witte paaltjes in de berm geplaatst met daarop de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Verspreid over de provincie worden in totaal 500 paaltjes geplaatst.

Naar verwachting zullen voor 2015 de wegen buiten de bebouwde kom van nieuwe strepen zijn voorzien.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nancy (6-2-2009 om 20:37)
Vindt die bordjes juist heel handig! Extra controle hoe hard/zacht je ergens mag. En mensen hebben nu het excuse niet meer ' ik wist niet hoe hard ik hier mocht'
Matthijs (6-2-2009 om 17:05)
@Souburger: Je doet net alsof harder rijden gevaarlijk is. Op ALLE wegen, behalve op 90% v/d bebouwde kom, kan de max snelheid zonder enig gevaar met 20km verhoogd worden. Maar ja, de staat verdient er te goed aan. En je geraas over het in nemen van rijbewijs en auto slaat natuurlijk nergens op.
Tom (6-2-2009 om 09:25)
Toch is het erg handig voor de komende vakantietijd als onze oosterburen niet precies weten hoe hard je er mag rijden!
Iemand. (5-2-2009 om 21:38)
@Ano: Precies dat vind ik ook hoor je hebt helemaal gelijk.
Jan (5-2-2009 om 20:45)
Heel handig die bordjes! veel vakantiegangers rijden er 60, en dat is behoorlijk irritant
Mike (5-2-2009 om 19:30)
Sommige 80 km wegen gaan gewoon nergens over,kan je nog een 3 baans snelweg op leggen,zodra het veilig is ga ik er geen 80 rijden hoor,maar ca 100km.h(mits het kan!!05:00uur)bordjes vallen erg op trouwens om 5 uur sochtends:P
Cookie-instellingen beheren