Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
85 files van totaal 308 km

Jongens stelen pakje condooms in Vlissingen

Toegevoegd: 05-02-2009, 23.24 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Een 12-jarige jongen is vanmiddag in Vlissingen opgepakt nadat hij een pakje condooms had gestolen in een winkel.


De jongen, afkomstig uit Oost-Souburg, was rond 17.15 uur met twee vriendjes in de winkel aan de Papegaaienburg om iets te kopen. Volgens het winkelpersoneel gedroeg het trio zich verdacht en daarom werden zij extra in de gaten gehouden.

De 12-jarige jongen rekende een boodschap af bij de kassa en hierna wilden de drie het pand verlaten. De bedrijfsleider vroeg toen of de Souburger zijn tas wilde openen. In de tas werd niets aangetroffen en de drie liepen hierop de winkel uit.
 

Eenmaal buiten lieten de twee jongens hun buit, een pakje condooms, aan elkaar zien. Zij renden hierna keihard weg. Een medewerker van de winkel nam hierop een spurt en vatte de 12-jarige in de kraag.

De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij verhoord en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap Vergeer (6-2-2009 om 10:13)
Duidelijk geval van zware criminaliteit? Van een verdorven jeugd? Of gewoon kleine jongens gedrag? Overgebracht naar het bureau en nu een strafblad? Kan dit niet gewoon met een standje afgedaan worden en een melding aan de ouders? Moet dat werkelijk zo dat de politie zich hier mee bezig houdt?
A uit c (6-2-2009 om 09:54)
Je kunt er maar niet vroeg genoeg mee beginnen ... en veilig!
Lalala (6-2-2009 om 09:46)
Hij had ze nodig zeker?
Carla (6-2-2009 om 09:27)
Is dit nieuws in 2009???
Tom (6-2-2009 om 09:23)
Tja, het is niet goed te praten maar hij was er voor z'n leeftijd best vroeg bij! Hij zal het wel nodig hebben gehad.....
Dré de Koning (6-2-2009 om 09:13)
Die meneer die de jongeman in de kraag heeft gevat is zeker niet jong geweest? Hij had het ook zelf af kunnen handelen zonder direct de politie erbij te roepen.
Cookie-instellingen beheren