Weerbericht:
Overdag van het noordwesten uit bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vernielers jaarwisseling Yerseke aangehouden

Toegevoegd: 05-02-2009, 23.31 uur
Door: Roland de Jong
YERSEKE - Met de aanhouding van vier mannen heeft de politie een reeks van vernielingen tijdens de jaarwisseling in Yerseke opgelost.


De vier, variërend in leeftijd van 16 tot en met 30 jaar en afkomstig uit de gemeenten Reimerswaal en Kapelle, vernielden door het afsteken van vuurwerk enkele paaltjes, een electriciteitskastje, een lantaarnpaal en een verkeerbord. Ook werd de heg rondom de kerk op enkele plaatsen in brand gestoken.

Door de mannen werd onderling in illegaal vuurwerk gehandeld. Verder staken zij zelf lawinepijlen en een vuurwerkbom af waarbij gevaar ontstond voor de directe omgeving. Door de politie werd een onderzoek opgestart met als doel het vinden van de daders.

Tijdens het onderzoek werden filmpjes, die door de daders op Youtube waren gezet, onderzocht door de politie. Ook werden diverse getuigen gehoord. Dit onderzoek resulteerde deze week in de aanhouding van de vier mannen.

Twee van de verdachten zijn ook verantwoordelijk voor het afsteken van een vuurwerkbom eind december 2007.Toen sneuvelden in de buurt van de jachthaven in Yerseke diverse ruiten. De vier mannen zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. Ze zullen te zijner tijd voor de rechter moeten verschijnen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Miranda (6-2-2009 om 15:40)
Eindelijk eens goed nieuws laat de jeugd er zelf voor opdraaien en niet de ouders want die kunnen er niet altijd iets aan doen. Kortom gewoon zwaar straffen want ze weten heel GOED waar ze mee bezig waren.
J-L S (6-2-2009 om 10:36)
Het is maar goed dat ze alsnog zijn gepakt. En nu maar hopen dat ze alle schade moeten vergoeden. Stom hé om de bewijzen op You Tube te zetten. Dat was niet zo stoer !! Goed gedaan en een pluim voor de politie.
Bo (6-2-2009 om 09:45)
Aanhouding van 4 mannen......................Kleuters kunnen ze beter typen, als je 30 moet zijn en dan nog zulke kinderachtige dingen moet uithalen heb je ook weinig tot geen leven zou ik zo zeggen!
Cookie-instellingen beheren