Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
58 files van totaal 240 km

Roemeense skimmers op heterdaad betrapt

Toegevoegd: 08-02-2009, 19.20 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De politie heeft zaterdag twee Roemeense mannen van 26- en 34 jaar aangehouden die skimapparatuur hadden geplaatst bij een pinautomaat in de binnenstad van Terneuzen.


Door de oplettendheid van getuigen konden de twee verdachten op heterdaad worden betrapt. Rond 11.20 uur was bij de politie een melding binnengekomen van een getuige die had gezien dat een tweetal mannen bezig waren met het plaatsen van skimapparatuur bij een geldautomaat op de Markt. Deze getuige gaf ook de signalementen door van de twee mannen.

Ter plaatse werden agenten aangesproken door een andere getuige die vertelde dat de twee mannen zojuist te voet waren vertrokken.

In de omgeving werd een zoektocht gestart waarna de twee mannen werden aantroffen in de nabijheid van een geldautomaat op de hoek Havenstraat/Stadhuisplein. De ene stond bij de geldautomaat en de andere stond een eindje verderop op de uitkijk. Omdat beide mannen voldeden aan het opgegeven signalement van de getuigen konden ze ter plaatse worden aangehouden. De twee Roemenen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

De skimapparatuur is door de technische recherche gedemonteerd en in beslaggenomen voor onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nel (8-2-2009 om 21:48)
Prima die oplettendheid!! Een bloemetje is dit zeker waard. Maar misschien wel een bonus van de bank. Had veel geld kunnen kosten als dit niet was gezien.
Van de velde (8-2-2009 om 21:29)
Het is toch ongeloofelijk op de markt volgens mij sta je daar toch niet echt uit het zicht van publiek. en mag ik weer zeggen dat ze weer uit een oostblok land komen we moeten er nog meer uit polen en romenie halen
Dietmar (8-2-2009 om 20:59)
Eerst een fikse boete en een gevangenisstraf en dan terug sturen naar land ven herkomst. Want op zulke lui zitten we niet te wachten. Je bent toch tegenwoordig bang om nog te pinnen met zulke lui of niets soms.
Tom (8-2-2009 om 20:44)
Heel mooi Direct opgepakt, dan ook maar direct uitwijzen naar land van herkomst met een ongewenste gast status die voor een lange tijd niet welkom in Nederland, maar ze zullen wel eerder buiten zijn geweest dan de agenten die ze hebben opgepakt zo gaat dat vaak in Nederland Flink straffen, groet
Joel58 (8-2-2009 om 20:24)
Geweldig van de getuigen, en die Roemenen op het vliegtuig zetten en het land uit, we hebben zelf al genoeg criminelen.
Ronny (8-2-2009 om 20:03)
Bloemetje voor oplettende beller ! Dit heeft veel narigheid voorkomen.
Cookie-instellingen beheren