Weerbericht:
Perioden met zon, afgewisseld door wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Geen files

Roemeense skimmers op heterdaad betrapt

Toegevoegd: 08-02-2009, 19.20 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De politie heeft zaterdag twee Roemeense mannen van 26- en 34 jaar aangehouden die skimapparatuur hadden geplaatst bij een pinautomaat in de binnenstad van Terneuzen.


Door de oplettendheid van getuigen konden de twee verdachten op heterdaad worden betrapt. Rond 11.20 uur was bij de politie een melding binnengekomen van een getuige die had gezien dat een tweetal mannen bezig waren met het plaatsen van skimapparatuur bij een geldautomaat op de Markt. Deze getuige gaf ook de signalementen door van de twee mannen.

Ter plaatse werden agenten aangesproken door een andere getuige die vertelde dat de twee mannen zojuist te voet waren vertrokken.

In de omgeving werd een zoektocht gestart waarna de twee mannen werden aantroffen in de nabijheid van een geldautomaat op de hoek Havenstraat/Stadhuisplein. De ene stond bij de geldautomaat en de andere stond een eindje verderop op de uitkijk. Omdat beide mannen voldeden aan het opgegeven signalement van de getuigen konden ze ter plaatse worden aangehouden. De twee Roemenen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

De skimapparatuur is door de technische recherche gedemonteerd en in beslaggenomen voor onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (9-2-2009 om 17:15)
Goed zo eindelijk begint de politie terneuzen ook criminelen te pakken,ga zo door!! is het toeval dat het bijna allemaal polen,roemenen,bulgaren of tjeggen zijn die zulke misdrijven plegen? of ligt de criminalitijd in hun aard?
Marjoke (9-2-2009 om 14:48)
Wat een geweldige uitvinding eerst die open grenzen en nu dus de Europese Unie. Haal ze maar binnen, Polen, Roemenen, Bulgaren.... Deze mensen verpesten heel veel hier in Nederland. Zowel qua criminaliteit en werkegelegenheid.... Weg er mee !!
Flippo (9-2-2009 om 12:58)
@ Roemeen (9-2-2009 om 11:12 uur) Maar het is toch wel opvallend dat het vaak gaat om mensen uit de ex-oostbloklanden? Allemaal over één kam is niet OK, mee eens maar de reacties vind ik wel begrijpelijk. En: straf, uitzetting, ongewenst, OK. Maar hoe is dat te handhaven?
Roemeen (9-2-2009 om 11:12)
Zijn we weer bezig om iedereen over 1 kam te scheren ??? Kunnen jullie niet genoeg meer afgeven ? Zoals altijd in elke cultuur heb je mensen die het verpesten voor de rest. Hoop dat je nadenkt voordat je uitspraken gaat doen waar je andere (onschuldige) pijn mee doet. Goed dat ze gepakt zijn
John (9-2-2009 om 07:55)
Zeer goed werk van de politie.
John (8-2-2009 om 21:55)
Toch wel opblijven letten. Dit soort gasten opereren vaak in bendes, het is niet ondenkbaar dat het vaker voor gaat voorkomen de komende tijd.
Cookie-instellingen beheren