Weerbericht:
Af en toe regen, in Zuid-Limburg (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote gezamenlijke verkeerscontroles

Toegevoegd: 11-02-2009, 18.15 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Politie Zeeland
MIDDELBURG - Vandaag zijn in het kader van het Interventieteam-project Axi-taxi op een drietal locaties in Middelburg en Vlissingen gezamenlijke verkeerscontroles uitgevoerd. Tijdens deze gezamenlijke handhavingsactie hebben medewerkers van de Politie en de Belastingdienst 2.500 (taxi-) voertuigen en bestuurders aan een nader onderzoek onderworpen.

Er werd onder andere gecontroleerd op de Belasting op Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM), Taxivergunningen, Taxi-/chauffeurspassen, Accijns op brandstoffen, voertuigpapieren, APK-keuring, het dragen van autogordels en identiteitspapieren. Tevens werden passerende voertuigen met een automatische scan-auto gecontroleerd op openstaande belastingschulden.


De politie heeft tijdens deze verkeerscontroles 16 bekeuringen uitgeschreven voor verlopen APK-keuringen, het niet dragen van de autogordel, niet-handsfree bellen, het rijden met te donker getinte autoruiten en het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs.

De Belastingdienst heeft 4 taxi’s gecontroleerd. Hierbij is 1 taxi in beslag genomen. De Douane heeft 4 waarschuwingen uitgereikt voor het onterecht rijden in een voertuig met een buitenlands kenteken. Indien op enig moment wederom wordt geconstateerd dat door dezelfde bestuurder ten onrechte gebruik wordt gemaakt van een buitenlandse gekentekend voertuig, zal de Douane alsnog een naheffing BPM met boete opleggen. Verder is 1 voertuig aangetroffen op de openbare weg, terwijl het kenteken was geschorst.

De deurwaarders van de Belastingdienst hebben tijdens de verkeerscontrole 31 dossiers met een totale belastingschuld van € 119.135,- afgewikkeld en geïncasseerd. Hierbij werd op in totaal 15 voertuigen beslag gelegd. 13 voertuigen zijn hierbij afgesleept. 18 bestuurders hebben ter plaatse hun openstaande belastingschuld gepind of contant betaald.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Matthijs (12-2-2009 om 15:45)
En nu hebben ze opeens wel genoeg tijd/personeel? Als er een overvaller/tasjesrover gezocht moet worden dan hebben ze het opeens te druk. En iedereen weet waarmee. Begrijp me niet verkeerd het is goed dat ze het doen, maar als ze nou ook eens dezelfde inzet tonen bij criminaliteitsbestrijding...
Ano (12-2-2009 om 10:09)
Belastingdienst en politie zijn beiden blauw! is dat omdat ze een samenwerkingsverbond hebben? innen doen ze in ieder geval beiden!
Souburger (12-2-2009 om 08:05)
PRIMA ACTIE,,die bekeuringen zijn gewoon terrecht, en die boetes mogen van mij ook veel hoger,als je niet als een kleuter behandeld wil worden moet je je ook niet zo gedragen .
Rinie (11-2-2009 om 23:32)
Super dat een eerlijke burger ziet dat als hij betaald hij geen problem heeft. Ik heb de hele dag veel blauw enzo op straat gezien en gemerkt dat het werkt. Zo,het rijmt niet alleen,het is ook prima. We leven in een goed land en dat kan zo ook blijven. Ga zo door en check iedere week of maand.
Bram (11-2-2009 om 21:36)
Dat zouden ze meer moeten doen.. :-))
Angela (11-2-2009 om 21:02)
Goedzo, dan worden mensen tenminste gedwongen om te betalen !!!!! het werd een keer tijd. Maar zou het niks zijn om ook eens bij en rond de grote steden zulke controles uit te voeren daar valt denk ik nog meer geld op te halen. Ik vind dat vaker van deze controles uitgevoerd moeten worden.
Cookie-instellingen beheren