Weerbericht:
Vannacht in het noorden en westen plaatselijk mist. Overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Arbeidsinspectie: te vaak heftruckongevallen

Toegevoegd: 11-02-2009, 18.21 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG  - Jaarlijks gebeuren er te veel ongelukken met heftrucks. Dat stelt de Arbeidsinspectie. De dienst gaat dit jaar extra controlen op het gebruik van heftrucks.
 
Ongevallen met heftrucks staan volgens een woordvoerder van de Arbeidsinspectie in de top vier van oorzaken van ongevallen met letsel op de werkvloer.


Volgens de dienst wordt jaarlijks gemiddeld 200 keer melding gemaakt van ernstige ongelukken met heftrucks. Het aantal dodelijke slachtoffers ligt al enige jaren op ongeveer vijf per jaar. Elk jaar melden zich 1.700 slachtoffers op de spoedeisende hulp na een ongeval met een heftruck.


Ook in Zeeland vallen regelmatig slachtoffers bij ongelukken met heftrucks. Zo kwam op dinsdag 26 februari vorig jaar een 28 jarige man uit Maastricht om het leven toen hij bij scheepswerf Reimerswaal in Hansweert onder een heftruck terecht kwam.
 
Om dit soort ongelukken tegen te gaan wil de inspectie met name gaan controleren in magazijnen waar met heftrucks wordt gewerkt. Tijdens de controles zal ook worden bekeken of chauffeurs anderen mee laten rijden op de heftrucks. Dat is immers in strijd met de richtlijnen, aldus de dienst.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
B. (12-2-2009 om 21:12)
Het lijken meer ongelukken omdat het meer in de medie komt? niet elke kleine autoaanrijding komt in de media dus lijken er minder dan we lezen, maar de heftrucks wel omdat de arbeids inspectie er gelijk bovenop zit?????????? dacht dat er (bijna) altijd papieren voor nodig zijn.
Jan (12-2-2009 om 19:18)
@ Mariet: Dat kun je nu wel stellen om opleidingen te geven, maar dit wordt al gedaan. Praktijk & theorie alvorens er gewerkt mag worden met een dergelijke heftruck. Dus neem eerst de regelgeving door, voordat je hier vanalles neerzet!!!
Cabriodriver (12-2-2009 om 08:13)
Hier @ Elopak eveneens , kom maar eens kijken . al jaren hebben wij nix van heftruck ongelukken gehad . iedereen rijd hier op een heftruckje dag in dag uit .
Zippie (11-2-2009 om 22:43)
Kom maar gezellig controleren bij Mepavex dan zal je zien hoe het bij ons eraan toe gaat dan zal je verstelt staan hoe netjes
Marinet (11-2-2009 om 19:06)
Het aantal ongelukken met heftrucks is zeer hoog, de ongelukken die onstaan gebeuren vaak door het onder schatten van de gevaren die door ondeskundigheid van heftrucks ontstaan,een ieder moest een opleiding volgen
Cookie-instellingen beheren