Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Taxibusje slaat op hol in Geersdijk

Toegevoegd: 12-02-2009, 14.18 uur
Door: Laurens Jobse

GEERSDIJK - Een taxichauffeur heeft vanmorgen rond 8:30 uur met zijn taxibus voor chaos gezorgd in Geersdijk.


De 58-jarige Vlissinger die de taxibus bestuurde wilde keren op de Burgemeester Wissestraat. Bij het achteruitrijden reed hij tegen een lantaarnpaal met daaraan een straatnaambordje. Dit bordje prikte door de achterruit waardoor de ruit sneuvelde.

Vervolgens wilde hij vooruit rijden. Een buurtbewoner gaf de chauffeur aanwijzingen dat hij slechts een klein stukje vooruit kon rijden vanwege een paal in het plantsoen. Vervolgens schoot de bus ineens over de paal.



Het busje reed dwars door het plantsoen, tegen een stalen vuilnisbak, reed een boom uit de grond en kwam vervolgens enkele meters verderop op straat tot stilstand. Volgens de chauffeur was de bus op hol geslagen. Er vielen geen slachtoffers.

Ter plaatse is door de politie onderzoek gedaan naar de technische staat van de bus. Hieraan werden geen gebreken geconstateerd. Tegen de 58-jarige chauffeur is proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alex (12-2-2009 om 16:16)
Ik vind het niet gek dat die taxichauffeur een boete krijgt, als ik dat doe met mn eigen auto krijg ik die ook. Bij mij in de straat komen (heel erg) veel taxi's omdat er een gebouw van de gors ofzoiets is maar als je ziet hoe sommige chauffeurs rijden ronduit aso, maar gelukkig niet allemaal
Matthijs (12-2-2009 om 16:02)
Natuurlijk belachelijk dat de chauffeur een boete krijgt voor gevaarlijk rijgedrag! Net alsof hij dat expres deed. Dat het geen slimme actie was is natuurlijk weer iets anders. Je moet wel voldoende ruimte hebben om te keren. Rij voortaan een paar meter verder door en keer bij een zijstraat ofzo.
Cookie-instellingen beheren