Weerbericht:
Buien, vooral in het zuidwesten veel regen
Verkeersinformatie:
45 files van totaal 169 km

Taxibusje slaat op hol in Geersdijk

Toegevoegd: 12-02-2009, 14.18 uur
Door: Laurens Jobse

GEERSDIJK - Een taxichauffeur heeft vanmorgen rond 8:30 uur met zijn taxibus voor chaos gezorgd in Geersdijk.


De 58-jarige Vlissinger die de taxibus bestuurde wilde keren op de Burgemeester Wissestraat. Bij het achteruitrijden reed hij tegen een lantaarnpaal met daaraan een straatnaambordje. Dit bordje prikte door de achterruit waardoor de ruit sneuvelde.

Vervolgens wilde hij vooruit rijden. Een buurtbewoner gaf de chauffeur aanwijzingen dat hij slechts een klein stukje vooruit kon rijden vanwege een paal in het plantsoen. Vervolgens schoot de bus ineens over de paal.Het busje reed dwars door het plantsoen, tegen een stalen vuilnisbak, reed een boom uit de grond en kwam vervolgens enkele meters verderop op straat tot stilstand. Volgens de chauffeur was de bus op hol geslagen. Er vielen geen slachtoffers.

Ter plaatse is door de politie onderzoek gedaan naar de technische staat van de bus. Hieraan werden geen gebreken geconstateerd. Tegen de 58-jarige chauffeur is proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Knabbel uit Geersdijk (13-2-2009 om 11:41)
Ten eerste was het geen taxibusje maar een grote bus, daarbij was het spekglad hier. De chauffeur is zich een ongeluk geschrokken gelukkig zaten de kinderen er niet in voor de gymles naar Wissenkerke. Oke het was een rotzooi maar alles is opgeruimd en de kinderen hebben in het wijkgebouw gegymd.
Nickey (12-2-2009 om 22:06)
Jaap, Als iedereen een op fris cursus zou moeten volgen ,zou het stil op de weg worden.Die reaktie van u slaat nergens op.Je bent tegenwoordig niet zomaar taxichauffeur hoor.En een fout maken we allemaal wel eens .U nooit?
Nickey (12-2-2009 om 22:01)
Hans, taxi-chauffeur ben je tegenwoordig niet zo maar. Je moet een chauffeurspas hebben en die krijg je niet zomaar.Je moet het zien als het halen van je rijbewijs.Ook met een examinator ga je op pad.Dus een apart rijbewijs lijkt mij als taxi-chauffeur niet nodig.Geen pas,geen taxi rijden
Michael van K (12-2-2009 om 19:23)
Is denk ik raadzaam de taxibus door een erkende garage te laten onderzoeken! Taxi = dieselmotor en uit mijn eigen tech. kennis kan ik vertellen dat een diesel zeker op hol kan slaan. Aanzuigen motorolie via de carterventilatie, gaskabel etc..denk niet dat men expres door een plantsoen gaat rijden?
Davy (12-2-2009 om 18:07)
Een bus op hol geslagen? Weer iets nieuw. Volgens mij kunnen alleen paarden op hol slaan.
Goofy (12-2-2009 om 17:50)
Beste Hans, taxichauffeurs moeten tegenwoordig al een theorie- & praktijkexamen afleggen voordat ze uberhaupt achter het stuur van een taxi mogen zitten dus dat zit wel snor denk ik. Die man zal het echt niet met opzet gedaan hebben.
Cookie-instellingen beheren