Weerbericht:
Perioden met zon, vanmiddag toenemende bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel hardrijders bij controle brug Sas van Gent

Toegevoegd: 12-02-2009, 23.39 uur
Door: Roland de Jong
SAS VAN GENT - De politie heeft tijdens een lasercontrole in Sas van Gent diverse weggebruikers beboet die meer dan 40 kilometer per uur te hard reden.


De controle vond plaats bij de werkzaamheden op de brug aan de Oostpoortweg. Ter plekke geldt een snelheidsbeperking. Er mag 30 kilometer per uur worden gereden omdat wegwerkers regelmatig oversteken en op of tegen de kantstreep moeten werken. Verder moeten fietsers vanwege de werkzaamheden extra vaak oversteken.

Aanleiding voor de politie om te controleren of mensen zich ook aan de geldende limiet houden. Slechts een enkeling houdt zich aan de tijdelijke limiet, zo bleek vandaag. De politie trad vandaag pas op wanneer mensen 70 kilometer per uur of meer reden.

Ondanks dat werden toch nog 12 automobilisten bekeurd. Ook werden er binnen een half uur drie rijbewijzen ingevorderd. Een 40-jarige man uit Sas van Gent reed ter plekke 84 kilometer per uur. Een 27-jarige vrouw uit Amsterdam reed 81 en een 33-jarige Terneuzenaar reed 83 kilometer per uur. De drie zijn hun rijbewijs kwijt.

De politie vindt de actie succesvol en gaat “zeker nog meer controles” uitvoeren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nike (13-2-2009 om 22:31)
Makkelijk scoren daar verzekerd van veel boetes in korte tijd!!!! Bij mij in de straat word ook hard gereden maar daar zie je nooit wat. Mischien te weinig opbrengsten in verhouding met de brug van sas van gent veel scoren in korte tijd!!!!
Harrie (13-2-2009 om 19:05)
Eigenlijk snap ik er geen JOTA meer van. Zitten we SBS6 te kijken en zien we overschreidingen van meer dan 30 km/uur doorverwezen naar de officier van justitie. Hier gaan we pas optreden als we meer dan 40 km te hard gaan.MEER DAN TWEE KEER DE MAXIMAAL TOEGESTANE SNELHEID. Oom agent: leg eens uit!!
Matthijs (13-2-2009 om 14:36)
Ben zelf geen voorstander van snelheidscontroles, maar ik vind het wel gepast dat ze het bij wegwerkzaamheden doen. Dan hebben ze iig een goede reden. En niet zoals bijna altijd op plaatsen waar veel auto's komen en dus ook de kans groter is dat ze iemand pakken. Zoals op bijv de A58.
Jer (13-2-2009 om 12:35)
De politie heeft tijdens een lasercontrole in Sas van Gent diverse weggebruikers beboet die meer dan 40 kilometer per uur te hard reden..... De politie trad vandaag pas op wanneer mensen 70 kilometer per uur of meer reden!!! Verder commentaar lijkt mij in ieder geval overbodig.
Frans (13-2-2009 om 12:26)
@jowannes. Heb je wel eens aan de weg gewerkt waneer ze met 80 per/uur langs je rammen? daar wordt je niet vrolijk van. Zeker niet waneer dat vrachtwagens zijn
Henkie (13-2-2009 om 12:01)
Gelukkig dat er politie is, nu kunnen we bekeuringen van ons a-sociaal gedrag op hen afreageren. Zij zijn immers degenen die proberen de wet enigszins te handhaven. Je zult maar een naaste verliezen door een a-sociaal die zo nodig hard moet rijden of zich anderszins niet aan de regels wil houden.
Cookie-instellingen beheren