Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verkeersveiligheidslabel voor Axelse basisschool

Toegevoegd: 16-02-2009, 15.30 uur
Door: Laurens Jobse

AXEL - De Axelse basisschool "Gaspar van der Heyden" heeft het Zeeuwse verkeersveiligheid label gekregen. Het is hiermee al de 21e school in de gemeente Terneuzen die het label ontvangt.


Vandaag heeft de school tijdens een feestelijke verkeersveiligheidsdag het ZVL-muurschild en een certificaat in ontvangst mogen nemen. De kinderen hebben de hele dag activiteiten gedaan die te maken hadden met verkeersveiligheid.

Ook de ouders van de kinderen werden betrokken bij het thema verkeersveiligheid. Onder andere over het veilig vervoeren van kinderen in de auto. Verder heeft de gemeente meerdere verkeersmaatregelen getroffen nabij de school, waaronder extra parkeerplekken en een hekwerk bij de uitgang van de school.

Alleen scholen die uitgebreide en praktijkgerichte verkeerseducatie geven, komen in aanmerking voor het label. In totaal hebben inmiddels 57 basisscholen in Zeeland het verkeersveiligheidslabel gekregen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marja (17-2-2009 om 23:58)
Gefeliciteerd, en bedankt voor al het werk dat er als school en verkeersouders in is gestoken. Leuk dat het niet ongemerkt is voorbijgegaan en dat er een feestelijke dag van is gemaakt. De vrachtwagen met dodehoekspiegel blijft altijd indruk maken bij de kinderen.
Petra (16-2-2009 om 18:59)
In eerste plaats wil ik de school feliciteren met het behalen van het certificaat. Nu nog de taak van de ouders die in Axel wonen de kinderen zo mogelijk met de fiets te brengen. Het zijn vaak auto's van ouders of verantwoordelijke die de kinderen komen brengen die de situatie gevaarlijk maken.
Cookie-instellingen beheren