Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kinderen waarschuwen in 30zone Nieuwland

Toegevoegd: 17-02-2009, 08.58 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Kinderen van basisschool De Lonneboot uit Nieuw- en Sint Joosland hebben vanochtend in hun dorp automobilisten gewaarschuwd voor de gevaren van te hard rijden.
 
De kinderen deden mee aan een staandehoudactie van de gemeente Middelburg, Veilig Verkeer Nederland en de Politie Zeeland. Tijdens de actie controleerde de politie met een lasergun op snelheid. Automobilisten die minder dan dertig reden kregen een sjaal uitgereikt.


Iedereen die tussen de dertig en de veertig kilometer per uur reed werd door de kinderen aangesproken op zijn of haar gedrag en kreeg een gele kaart. Mensen die nog harder reden werden door de politie apart genomen. Zij kregen een boete.

Volgens Anja Jonkman-Kuijl, communicatiemedewerker van de gemeente Middelburg, reageren de meeste automobilisten positief op de actie. Mede het feit dat bestuurders juist door kinderen op hun verkeersgevaarlijke gedrag worden aangesproken heeft een positief effect, aldus Jonkman.

Het is niet de eerste keer dat in de gemeente Middelburg een staandehoudactie wordt georganiseerd. Al enkele jaren worden met enige regelmaat zulke controles gehouden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (17-2-2009 om 14:12)
Tja, totdat die kinderen later zelf een auto hebben, gaan ze ook als een malloot door straten rijden. Ik heb geen auto, maar ook kinderen moeten opletten met oversteken. Dan maken ze die weg bij de scholen maar helemaal autovrij. Uitgezonderd Fietsters. Parkeren pappie/mammie maar ergens anders.
Oma (17-2-2009 om 12:09)
Vorige week in de Strandwal in Vlissingen,een moeder met 2 kleine kindjes op de fiets aangereden door een auto. In 30 km. zones word meestal te hard gereden, ook door de bewoners zelf. Hoe lang duurt het nog voor er een ongeluk gebeurt met fatale afloop?
Bewoner Nieuw en sint Joosland (17-2-2009 om 11:02)
Nu de 'omleiding'is ingesteld ivm de N57 is het zeer druk in het dorp. Het zou denk ik niet slecht zijn om er permanent een flitskast neer te zetten. 1 op de 3 auto's rijdt zeker harder dan 45 km/h. Bovendien is het wachten op ongelukken met zo'n stoet aan auto's.
Erwin (17-2-2009 om 09:27)
Jammer dat dit moet gebeueren, houd je gewoon aan de aangegeven snelheid.
Jetje (17-2-2009 om 09:23)
Geweldige actie van de kinderen maar toch jammer dat we ons niet aan de snelheid houden eigenlijk moet er in elk dorp in elke stad twee keer per jaar zo een actie komen misschien gaan dan eindelijk onze ogen open
Cookie-instellingen beheren