Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
79 files van totaal 279 km

vrouw onder invloed, nepwapen in auto

Toegevoegd: 22-02-2009, 17.12 uur
Door: Roland de Jong
RITTHEM - De politie heeft vannacht een 'vuurwapen' ontdekt op de bijrijdersstoel van een Franse personenauto die met pech langs de kant van de weg stond.


Agenten hadden in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.30 uur een melding gekregen over de auto, die met twee kapotte banden op de Sloeweg Noord bij Ritthem stond. In de auto zat een 31-jarige vrouw uit het Franse Mouvaux. Toen de agenten haar aanspraken zagen zij het wapen op de stoel liggen. Ze namen direct afstand en riepen de assistentie van collega's in.

Uiteindelijk bleek het te gaan om een nepwapen. De vrouw moest ter plekke een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat ze te veel gedronken had. De vrouw werd overgebracht naar Torentijd.

De auto werd in beslag genomen en onderzocht op grond van de Wet Wapens en Munitie. De vrouw is vandaag verhoord en verklaarde onder invloed van alcohol en wiet te hebben gereden. Over het aangetroffen wapen moet zij nog worden gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
B. (24-2-2009 om 23:28)
@snuffelaar.... daar sluit ik me bij aan.
Snuffelaar (24-2-2009 om 17:05)
@ BB gun: Kan jij het verschil zien in het donker tussen een echte en een namaak?? Ik in ieder geval niet. Neem op dat moment liever het zekere voor het onzekere. Vooral als de persoon die het heeft flink de weg kwijt is. Wat zou jij doen?
Bb gun (23-2-2009 om 22:00)
Altijd die politie weer met zn nepwapens wat niet mag. Frankrijk, Belgie en Italie en meer landen doen toch ook niet zo moeilijk. Een mes is ook levensgevaarlijk. En die kun je gewoon kopen bij de blokker. Zelfs kinderen kunnen dat. Ik meen dat het hier ging om een bb-gun een speelgoed geval.
Jeof (23-2-2009 om 10:11)
Helemaal mee eens. Gewoon de grenzen sluiten voor drugstoerisme en op nederlandse nationaliteit controleren bij de koffieshop. Zal het ook rustiger worden binnen, dus zit ook voordeel aan voor de mensen die wiet roken want dan moeten ze ook geen shops meer sluiten omdat ze teveel moeten inslaan
Snuffelaar (23-2-2009 om 06:43)
Deze melding was niet om 00.30 uur bij de politie binnen gekomen, maar om 23.30 uur. Zag de dame rijden en heb haar naar de kant van de weg gedirigeerd en de politie gebeld. Mens was compleet het paadje kwijt. Velgen waren ook compleet kapot. Het duurde een uur voordat er politie ter plaatse was.
Mieke (22-2-2009 om 21:40)
Een verbod geven om zich ooit nog op de nederlandse weg te bevinden...
Cookie-instellingen beheren