Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
78 files van totaal 292 km

Zwaar beschonken bestuurders betrapt

Toegevoegd: 22-02-2009, 17.29 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft dit weekeinde diverse dronken automobilisten beboet. Twee personen hadden zelfs (bijna) zes keer te veel op.


Een 53-jarige man uit de gemeente Goes was er zaterdag al vroeg bij. Deze man reed rond 17.45 uur over de M.A. De Ruijterlaan. Op het bureau bleek uit een ademanalyse dat hij bijna zes keer te veel had gedronken. Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd. Ook mag hij zich binnenkort verantwoorden voor een rechter.

Rond 19.10 uur merkten agenten op dat een Poolse automobilist wel erg langzaam over de Louise de Collignylaan in Goes reed. Ook hier werd een ademtest gedaan waaruit bleek dat er te veel alcohol was genuttigd. Op het bureau volgde een ademanalyse.

De man bleek drie keer te veel gedronken te hebben. Hij verklaarde echter zelf maar een half glas bier te hebben gedronken. Het rijbewijs van de 44-jarige Pool is ingevorderd.

Een 35-jarige man uit de gemeente Goes werd rond 21.15 uur betrapt op de Fortrapastraat in 's-Gravenpolder. Een blaastest wees uit dat deze man eveneens bijna drie keer te veel had gedronken. Ook deze man moest zijn rijbewijs ter plekke inleveren.

Oefenrijbewijs
In Eede werd rond 02.00 uur een 24-jarige carnavalsvierder uit het Belgische Eeklo gecontroleerd. De man was in het bezit van een Belgisch oefenrijbewijs, dat alleen op Belgisch grondgebied geldig is. Uit de ademanalyse die hij op het bureau moest laten doen bleek dat hij bovendien zes keer teveel had gedronken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (24-2-2009 om 18:06)
Waarom worden er nu wel rijbewijzen ingevorderd,maar als het belgen zijn met de nodige jointjes in hun longen wordt er foei gezegd en kunnen ze lekker stoned verder rijden?? dit is voor mij onbegrijpelijk en zwaar krom. is er iemand die mij dit uit kan leggen?
Cookie-instellingen beheren