Weerbericht:
Op veel plaatsen bewolkt, maar vooral in het zuid(oost)en later ook zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken automobilist slaat op de vlucht

Toegevoegd: 22-02-2009, 21.42 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - Een beginnend bestuurder is vannacht op de vlucht geslagen toen hij merkte dat de politie in Zierikzee een alcoholcontrole hield.


In de Breedstraat in Zierikzee gaven de agenten de bestuurder rond 00.55 uur een stopteken. In plaats van te stoppen, zette de bestuurder zijn auto in z'n achteruit en reed weg in de richting van de Hoofdpoortstraat. De agenten stapten snel in hun auto en reden de bestuurder achterna.

Op de Hoofdpoortstraat zagen de agenten de bestuurder uit zijn auto stappen en wegrennen van het voertuig. De agenten gingen er achteraan en even later gaf de bestuurder het op. De agenten konden hem staande houden.

De automobilist, een 24-jarige man uit Zierikzee, bleek wat te hebben gedronken.  Naar eigen zeggen was hij in paniek geraakt toen hij de politie had zien staan. Uit een blaastest bleek dat de man ruim vijf keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen en opgestuurd naar de officier van justitie. Deze beslist later of de jongeman zijn rijbewijs terug krijgt.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jc (23-2-2009 om 20:35)
Het is niet goed van die jongen maar wat een reacties zeg! gewoon een tijdelijk rijbewijs geven wedden dat hij het niet meer doet!
MVC (23-2-2009 om 11:21)
Goed gedaan van de politie.
WHV (23-2-2009 om 08:57)
Nooit meer terug geven, z'n rijbewijs. Nu is het met een sisser afgelopen maar er het zal jouw dierbare zijn die die in dronken toestand letsel aanbrengt! Of erger......daar zijn helaas genoeg voorbeelden van.
JSK (22-2-2009 om 23:33)
Volgens mij moeten ze eens wat harder optreden tegen drank in het verkeer want ik lees toch wel wekelijks dat er mensen zijn die met veel te veel drank op, achter het stuur zitten.Wat dacht je van een rijontzegging van 1 jaar bij een overschrijding van 1 x teveel dan toegestaan..
Andre (22-2-2009 om 22:24)
Rijbewijs nooit meer terug geven zo iemand. Het is een gevaar op de weg.
Cookie-instellingen beheren