Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 222 km

Intiatief voor betere inzet ambulances

Toegevoegd: 23-02-2009, 11.16 uur
Door: Laurens Jobse
MIDDELBURG – De Brancheorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) pleit voor meer ligtaxi's. Door deze maatregel zou het tekort aan ambulancecapaciteit kunnen worden opgevangen.


In een bief aan onder andere minister Ab Klink van Volksgezondheid maakt de KNV kenbaar dat er te vaak ambulances gebruikt worden voor het liggend vervoeren van mensen die geen medische begeleiding nodig hebben en dat deze mensen ook door middel van ligtaxi's kunnen worden vervoerd.

Het zou landelijk gaan om 150.000 personen per jaar. Wat 15% van het totale aantal vervoerde patiënten in een jaar is. Voor deze 150.000 personen zou vervoer per ligtaxi mogelijk zijn.


De ligtaxi is een auto waarin een passagier op een brancard liggend kan worden vervoerd. Tot op heden wordt vaak de ambulancedienst ingeschakeld voor dergelijk vervoer.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pieter (23-2-2009 om 15:31)
Kijk eens bij onze buren (Belgie) Daar hebben ze Ambulances zonder duur apparatuur aan boord , chauffeurs hoeven ook geen (dure opleiding) SOSA . Je hoeft het wiel niet uit te vinden
JEP GLIJK (23-2-2009 om 14:35)
Ja, een heel goed plan. Een mooie luxe wagen, zonder toeters en bellen, speciaal voor B-ritten. Dan kunnen de ambu's de A1 en A2 ritten doen. [Nu met een ambu in Domburg is hij veel eerder ter plaatse! Dat hadden ze jaren eerder moeten doen.]
Rode kruiser (23-2-2009 om 12:53)
Er zijn ook Rode Kruis afdelingen met een voertuig dat geschikt is voor liggend vervoer. Daar kan ook gebruik van worden gemaakt.
Johnk (23-2-2009 om 12:45)
Zou je ook de lijkwagens voor kunnen gebruiken, die staan ook veel stil. tierelantijntjes eraf, esculaapjes erop en voila.
Vrouw (23-2-2009 om 12:37)
Dit zou een goeie stap in de goeie richting zijn om de ambulance dienst wat te onlasten en te zorgen voor een goede service naar de patienten die het wel nodig hebben .
Cookie-instellingen beheren