Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 20 km

Duikers uit boot met motorpech gered

Toegevoegd: 23-02-2009, 11.34 uur
Door: Laurens Jobse
NEELTJE JANS - Zondagmidag om half vier werd de reddingboot Harder van KNRM reddingstation Noordland opgeroepen voor hulpverlening aan een open motorboot op de Oosterschelde.


Het bleek te gaan om een rubberboot van 4,8 mtr. genaamd "Thet’s Life" uit België met aan boord een 3 tal duikliefhebbers, welke aan het zoeken waren om bij juiste waterstand en temperatuur een duikplekje te vinden voor later.

Zij waren het water ingegaan vanaf de trailerhelling bij De Schelphoek en ter hoogte van de haveningang van Zierikzee kregen zij motorpech. Via de telefoon sloegen zij alarm, waarop het kustwachtcentrum in Den Helder de reddingboot Harder alarmeerde.

De reddingboot had hun spoedig gevonden en leverde het bootje met de personen af bij de trailerhelling op De Schelphoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
WW (23-2-2009 om 12:46)
Deze reddings operatie kost deze mensen geen cent. Prima. Maar als wij Blankenberge binnen gesleept worden door de Belgiesche reddingsdienst kost ons dat € 200,--. Is het niet redelijk onze buitenlandse gasten ook om een bijdrage te vragen bij een redding?
Cookie-instellingen beheren