Weerbericht:
Zonnig, morgen in het (uiterste) noorden ook bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie waarschuwt voor oplichters

Toegevoegd: 02-03-2009, 14.01 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor oplichters die frauderen met (mogelijk) valse cheques.


Vorige week heeft een mevrouw uit de gemeente Schouwen Duiveland melding gemaakt van dit soort oplichterspraktijken. Door haar werd een caravan te huur aangeboden. Via internet werd op de advertentie gereageerd. De oplichter stuurde een cheque naar de Schouwse met daarop ongeveer het tienvoudige van het bedrag dat de vrouw vroeg aan huur voor de caravan.

De vrouw had hierover contact met de potentiele huurder en die adviseerde haar naar de bank te gaan, het huurbedrag van het totaalbedrag af te halen en de rest over te maken op een bepaald bankrekeningnummer.

De vrouw is naar haar bankkantoor gegaan met de vraag of dit een veilige manier van zakendoen was. Daar adviseerde men haar niet met deze klant in zee te gaan, maar e.e.a. te melden bij de politie. De bank had onlangs namelijk met een soortgelijk geval te maken gehad en daarom is de vrouw bovenstaand advies gegeven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cor (2-3-2009 om 21:46)
Ook ik heb een cheque ontvangen van mensen uit India deze wilden een kamer boeken en heb daar op gereageerd en zij hebben toen een bedrag overgemaakt wat vele malen groter was dan de kosten van de kamerhuur'. Ik ben naar de bank gegaan en deze vertelden mij dat ik dit niet moest doen.
Kees (2-3-2009 om 20:52)
Heb je bij Engelse cheque`s is een oude list die gebruikt word Indiase en Pakistaanse bendes. Je geld dar je overmaakt zie je nooit meer terug en later blijkt dat de opgestuurde cheque vals is. Rabo vergoed hier niets van !!!!!!!! Weg Klant bij RABO
Marinet (2-3-2009 om 17:02)
Jammer dat zulke personen niet snel genoeg gepakt kunnen worden,voor dat ze bij de mensen weer veel problemen kunnen veroorzaken.
Jacomien (2-3-2009 om 15:53)
Bij ons is de ook vorige week gebeurd,maar ik vertrouwde het gelijk niet om dat het factuurbedrag niet gelijk was aan het bedrag op de cheque.Ik ben er wel mee naar de bank gegaan, maar daar hebben ze de cheque gelijk ingehouden als niet betrouwbaar.
Kim (2-3-2009 om 15:28)
Ik heb ook als eens zo'n zaak meegemaakt. Bij mij was het met een cheque van een Engelse bank. Ik heb deze naar de bank gebracht en die hebben toen een onderzoek ingesteld. Het gebeurd in elke branche van koop en verkoop. Trap er niet in.
Marcó (2-3-2009 om 15:16)
Nou mij mogen ze wel extra geld geven hoor..stort het GRAAG op een rekening.
Cookie-instellingen beheren