Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rijvaardigheidstraining van start

Toegevoegd: 04-03-2009, 10.10 uur
Door: Anne Goudzwaard
MIDDELBURG - In Zeeland gaat de rijvaardigheidstraining Trials van start. De rijvaardigheidstraining heeft als doel betere verkeersdeelnemers van jonge automobilisten te maken door ze bewuster te maken van de risico's die ze lopen in het verkeer.


Voor een eigen bijdrage van 50 euro krijgen de jongeren een dagvullend programma, waarbij de nadruk ligt op het voorkomen van gevaarlijke situaties en voertuigbeheersing. Met onder andere het maken van een noodstop en het zelf rijden in een vrachtwagen worden jongeren zich meer bewust van hun rijgedrag en het effect ervan op andere verkeersdeelnemers.
Uit onderzoek blijkt dat jonge automobilisten van 18 tot 24 jaar viermaal zoveel kans lopen bij een ongeval betrokken te raken als automobilisten in andere leeftijdscategorieën. Voor jongens in deze categorie gaat het zelfs om een zesmaal hogere kans. Ook in Zeeland zijn ieder jaar opnieuw veel jonge automobilisten slachtoffer van een ongeval. De afgelopen jaren ging het steeds om zo'n 35 ernstige verkeersslachtoffers per jaar. Meer dan de helft daarvan is betrokken bij een eenzijdig ongeval.

De eerste Trials-dagen in Zeeland vinden plaats op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in Goes. Het programma start om 9.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De praktische onderdelen van de trainingsdag vinden plaats op het verkeersoefenterrein van Dek Verkeersopleidingen aan de Olympiaweg en het theoretische gedeelte aan de Van Doornestraat 14 in Goes. Jongeren die willen deelnemen kunnen zich inschrijven via www.trials.nl.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (4-3-2009 om 16:16)
Prima plan. Moet eigenlijk standaard in de rijopleiding zitten. Daarnaast bij rijbewijs verlenging opnieuw de rijvaardigheids training en voertuig beheersing afleggen. Bij voldoende punten pas verlenging verlenen. Dit houd alle leeftijdscategorieen scherp! Moet natuurlijk geen melkkoetje worden!
Matthijs (4-3-2009 om 15:55)
Als ze nou gewoon als regel invoeren dat een beginnend bestuurder niet in een auto mag rijden met bijv. meer dan 75pk. Net zoals bij het motorrijbewijs, dat kan al een hoop elende schelen. En wanneer komen deze trainingen voor bejaarden? Want ook bij die groep is zo'n cursus heel hard nodig.
Andrea (4-3-2009 om 12:23)
Idd ook ouderen maken veel fouten in het verkeer, dus niet alleen voor 18 tot 24 maar voor iedereen die dit voor zichzelf nodig acht.ze zeggen wel eens die jongeren in het verkeer maar ik zie vaak ouderen mensen die helemaal geen verkeersregels meer toepassen en situaties verkeerd inschatten
Automobiliste (4-3-2009 om 12:16)
Prima cursus lijkt mij. Echter ook voor de andere leeftijdcategorieen zou dit goed zijn. Het zijn niet alleen de jongeren die verkeersbewuster moeten worden. Er zijn zat 'oudere 'mensen waarvoor de cursus toegangelijk moet zijn.
Verkeersdeelneemster (4-3-2009 om 11:03)
Laten ze dit ook maar voor ouderen regelen Zodat mensen zich meer aan verkeersregels gaan houden ik vind het persoonlijk schandalig hoe mensen zich gedragen in het verkeer Pak iedereen maar eens goed aan Als ik hier in de buurt kijk dan kunnen er ook heel veel op de bon Aanpakken iedereen
Cookie-instellingen beheren