Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politievoertuigen krijgen AED's

Toegevoegd: 04-03-2009, 15.33 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Anne Goudzwaard
TERNEUZEN - In heel Nederland worden de noodhulpvoertuigen van de politie, de auto's die worden ingezet bij 112-meldingen, uitgerust met AED's (Automatische Externe Defibrillatoren). Hierdoor is de politie in staat adequate eerste hulp te verlenen bij hartfalen.

De komende tijd worden alle noodhulpvoertuigen van de Zeeuwse politie voorzien van een AED zodat de politie in voorkomende gevallen hulp kan bieden. Door de minister van Binnenlandse Zaken is geld beschikbaar gesteld voor de aanschaf en het onderhoud van AED's en voor de opleiding van de gebruikers.


Woensdagmiddag werd tijdens een persbijeenkomst in Terneuzen het gebruik van de AED gedemonstreerd.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hulpverlener (5-3-2009 om 13:49)
De richtlijn van de reanimatieraad is afwisselen na 2 minuten. Bij aankomst moet je er dus vanuit gaan dat de eerst aanwezige al langer bezig is. Uit metingen blijkt dat zelfs de prof. hulpverlener na 2 minuten gaat "leunen" en geen goede frequentie en compressieverhouding meer aanhoudt
John (5-3-2009 om 09:41)
@kees - Uit het filmpje is niet uit te maken of ze aan de kant is gezet of dat dit in overleg is gegaan. In principe hadden ze met zijn tweeën verder kunnen gaan. 1 be-ademing en 1 massage, maar je weet niet hoelang die mevrouw al bezig was, aflossen van elkaar is ook een must.
Naatje (4-3-2009 om 21:17)
Gelukkig maar. Dat mocht toch eigelijk ook niet uitblijven? Het is een duur apparaat, maar het kan zoveel goed doen!!Nu nog zo veel mogelijk mensen leren hoe je er gebruik van moet maken...
John (4-3-2009 om 19:49)
Zo, het zou eens een keer tijd worden. Maar goed dat ze er nu eindelijk zijn. :D
Kees (4-3-2009 om 19:08)
Jammer dat ze die mevrouw die bezig was aan de kant zetten. kben geleerd dat je zo iemand gewoon door moet laten gaan? voor de rest zeer positief.
Priscilla (4-3-2009 om 17:50)
Goed gedaan liefjee!! hahaha wat doe je ook goed werk!
Cookie-instellingen beheren