Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Wilde achtervolging snelheidsduivel

Toegevoegd: 05-03-2009, 07.29 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft woensdagavond een 21-jarige snelheidsduivel uit Bergen op Zoom aangehouden na een wilde achtervolging door Zuid-Beveland. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de man reed in een gestolen auto en dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs.


De automobilist reed 's avonds met een snelheid van maar liefst 194 kilometer per uur over de noordbaan van de A58. De politie zette direct de achtervolging in en voor de afslag Yerseke wisten de agenten de bestuurder in te halen en hem een stopteken te geven.

De 21-jarige volgde de agenten tot op de vluchtstrook maar draaide daarna gelijk weer de hoofdrijbaan op, wederom met zeer hoge snelheid. Dit keer liep de snelheid op tot 180 kilometer per uur.



Bij de afslag Goes raakte hij bijna in de slip vanwege zijn hoge snelheid. Via de Middelburgsestraat, het Tiendenplein sloeg de bestuurder de Ringbaan op. Hij reed links van de middengeleider en haalde twee automobilisten in terwijl er een tegenligger aankwam. Deze moest sterk uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Hierna voerde de bestuurder zijn snelheid weer op tot 110 kilometer per uur.

Even daarna was hij uit het zicht van de agenten maar kort daarna troffen ze de auto, verlaten, aan tussen garages in de Wilsonlaan. Inmiddels had de meldkamer van politie Zeeland het signalement en de auto doorgegeven aan alle politieauto's in de regio.

Op de Europalaan kon de man uiteindelijk staande worden gehouden. Hij werd direct overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De man is ingesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Daisy (5-3-2009 om 21:19)
Me vriendin en ik waren die 2 automoblisten was zeker wel even schrikken. Gelukkig hebben ze die man alsnog aangehouden, want het had inderdaad niet veel gescheeld of wij waren van de weg gereden.
Zoop (5-3-2009 om 21:17)
Dat is dan een hele waslijst overtredingen/misdrijven o.a. poging tot doodslag/moord. In nederland doen ze daar niet zo moeilijk over, in andere landen wordt je ter plekke geëxecuteerd. Taakstrafje dan maar? Nederland is veel te slap, hopeloos zelfs. of is hulpeloos beter. BAH !
Anoniem (5-3-2009 om 19:05)
Niek, zeker nog nooit gehoord dat iemand wel eens met valse kentekenplaten kan rijden??
MotoRob (5-3-2009 om 18:14)
Ik kan A3 en niek geen ongelijk geven, door er met toeters en bellen achteraan te scheuren maak je het alleen maar erger, afritten afsluiten (spijkermat) is veel effectiever en je brengt het overige verkeer niet in gevaar.
Eppo (5-3-2009 om 17:03)
Niek, je was er zeker bij? De beste stuurlui staan aan wal, toch??? in jouw geval dan..
Dir (5-3-2009 om 16:24)
Ik heb het gezien ze vlogen met een gigantische noodgaan over de verkeersdrempels dir
Cookie-instellingen beheren