Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Deze boeken gaan deze zomer mee naar het strand

Toegevoegd: 18-06-2021, 13:59 uur - In samenwerking met: The Bag Store
Wat is een stranddag zonder boek? Precies, geen stranddag. Na twee keer zwemmen en drie keer badmintonnen is het tijd voor rust. Dus duik op je handdoek, laat je vallen in je strandstoel en go for it. Welke boeken je mee moet nemen in je schoudertas? Hier volgt een aantal tips.

De bekende Browns en Slaugthers 

Niet te missen: boeken van Dan Brown, Karin Slaughter en Sante Montefiore zijn natuurlijk altijd lekker om te lezen. Meeslepend, mysterieus en het leest als een trein. Daarom hebben ze meestal flink wat bladzijden, zodat je aan één boek in je vakantie genoeg hebt. Dat scheelt ruimte in de tas, want je sjouwt al met tassen genoeg. Vonne van de Meer biedt ook een altijd heerlijke boeken om in de zomervakantie te lezen vooral haar boeken over een vakantie op de eilanden zoals het bekende boek Eilandgasten of De Avondboot.

Biografieën ter inspiratie
Biografieën lezen makkelijk weg en zijn vaak enorm interessant. Persoonlijkheden kunnen je inspireren en wat is daar nu een betere periode voor dan de zomermaanden. Na de vakantie ga je met een goed gevoel je dagelijkse en werkzame leven weer tegemoet en een beetje advies kun je dan wel gebruiken. Van wie? Van Michelle Obama bijvoorbeeld met het boek Becoming. Maar ook van Bibian Mentel die onlangs overleed, maar een heel inspirerende kijk op het leven had. Dat vertelt ze in het boek: Leef. En wat te denken van Derksen over het leven van Johan Derksen, geschreven door Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman. Die laatste is natuurlijk met een knipoog, maar je weet maar nooit wat Derksen aan levenslessen voor je in petto heeft.

Sportzomer vraagt om sportboeken
Als vanzelf komen we dan bij de sport terecht. Ben je helemaal ‘into sports’ deze sportzomer? Dan kun je rugzakken vullen met alle mogelijke boeken over sport. Denk aan Voetbal stelt niets voor van Jan Boskamp en sportredacteur Geert Vermeir of Een tweede leven met Formule I van Olav Mol. Frenkie de Jong mag hier natuurlijk niet ontbreken, in het gelijknamige boek dat geschreven is door Italiaans sportjournalist Luca Caioli. En om nog even bij het voetbal te blijven… Als je niks te doen hebt, kun je je tegoed doen aan het boek Code Oranje, een Voetbal Kwis Boek met 1000 vragen over de Oranje mannen én vrouwen. Zo verveel je je geen moment op het strand, of in de tuin. 

Wat je gelezen moet hebben
Daarnaast zijn er altijd boeken die je eigenlijk gelezen moet hebben dit jaar. De zomer is daar een goed moment voor. We noemen Lale Gül met haar boek Ik ga leven. Jeroen Brouwers met Cliënt E. Busken en Stemvorken van A.F.Th van der Heijden. De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld en Arthur Japins Mrs. Degas. En wat te denken van het boek van Ilja Leonard Pfeijffer: Grand Hotel Europa. Roxane van Iperen schreef Schuim der aarde, dat je in navolging van ’t Hooge Nest zou moeten lezen. Klifi van Adriaan van Dis en we noemen het hier dan toch maar: het boek De Zevende zus van de onlangs overleden Lucinda Riley. Het is het zevende deel uit de reeks ‘de zeven zussen serie’. Een serie die hoge ogen gooit en veel liefhebbers kent. De Ierse schrijfster Lucinda Riley overleed op 11 juni van dit jaar. Dit deel uit de serie gaat over over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren