Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
31 files van totaal 102 km

Deze plaatsen moet je zeker bezoeken tijdens je roadtrip door België

Toegevoegd: 26-07-2021, 22:33 uur - In samenwerking met: Autoverzekering.nl


 
Vanuit Zeeland kun je binnen een mum van tijd in België zijn, vooral als je dit doet in een auto. Je moet eerst dan natuurlijk wel een autoverzekering hebben afgesloten. Vervolgens is het mogelijk om op roadtrip door België te gaan, wat zeker een aanrader is. Dit kun je bijvoorbeeld doen tijdens deze zomervakantie, maar het kan natuurlijk ook op een ander moment gedaan worden nadat je de goedkoopste autoverzekering hebt afgesloten. Wel is het sowieso van belang om de roadtrip goed in te plannen, waarbij de onderstaande plaatsen zeker meegenomen moeten worden.

Dinant 
Dinant, gelegen in het Franstalige, zuidelijke deel van België, is een prachtig dorp gelegen langs de oevers van de Maas. Dinant staat bekend als de saxofoonstad omdat het de thuisbasis was van zijn uitvinder, Adolphe Sax. Prachtige saxofoonsculpturen langs de Charles de Gaulle brug, elk uniek geschilderd, om een stad te vertegenwoordigen waar jazzmuziek erg geliefd is. Onder de romantische façade van Dinant schuilt een rijke geschiedenis die uit elke hoek komt. Het is een stad die smeekt om van boven en onder verkend te worden. De kathedraal Notre Dame de Dinant is ook zeker een aanrader!

Brugge
Brugge staat bekend als het Venetië van het noorden en is onmiskenbaar aantrekkelijk. Dit komt onder meer door zijn voorname grachten, geplaveide straten, grote marktpleinen met torenhoge torens en middeleeuwse gebouwen, is zijn populariteit geen verrassing. Het maakt niet uit hoe ver je loopt, ongeacht de richting, je zult merken dat je hoofd heen en weer draait om ervoor te zorgen dat je niets mist. Om elke hoek lijkt iets nieuws en bijzonders te zien. Ze zeggen dat Brugge een sprookjesstad is en dat zul je zeker snappen als je naar deze stad gaat tijdens je roadtrip door België.

Gent
Gent is lang niet zo bekend als Brugge, alsnog net zo charmant. Het autovrije stadscentrum staat vol met middeleeuwse architectuur met een zijrivier die er doorheen kronkelt, wat bijdraagt aan de allure. De stad bruist van de bedrijvigheid, maar het is niet overvol zoals Brugge. Een van de beste manieren om de stad te zien is met een van de rondvaartboten, die ook een geschiedenisles geven in het interessante verleden van de stad, zoals de ondertekening van het Verdrag van Gent, dat een einde maakte aan de oorlog van 1812 tegen de Britten en Amerikanen.

Leuven
Leuven is een levendige universiteitsstad op slechts 25 minuten met de trein van Brussel. De pittoreske kern van de stad is klein genoeg om alle bezienswaardigheden gemakkelijk te kunnen zien tijdens een korte dagtocht. Het charmante karakter van Leuven kan je er echter toe brengen enkele nachten te blijven, wat je in moet plannen voor je roadtrip. In deze Belgische stad zijn ook nog eens veel bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Hierbij kun je onder meer denken aan Brouwerij Stella Artois, maar ook de Sint-Pieterskerk en het Abdij van Park mogen niet ontbreken op je bucketlist als je Leuven gaat bezoeken.
 
« Ga terug

Cookie-instellingen beheren