Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 13 km

Een dagje aan zee? Tips voor het hele gezin!

Toegevoegd: 01-07-2022, 15:13 uurFoto: Provicom

De zomer is weer officieel van start gegaan. En hoewel er nooit een speciale reden hoeft te zijn om naar het strand te gaan, betekent dit natuurlijk wel dat er weer veel meer mooiere stranddagen aan zitten te komen. Maar hoe fijn een stranddag ook is, het vraagt wel altijd om de nodige voorbereidingen. Zeker wanneer je met een heel gezelschap – waaronder (jonge) kinderen -  vertrekt. Want hoe zorg je er voor dat deze dag echt onvergetelijk wordt en dat jullie allemaal volop kunnen genieten? We zetten een aantal tips op een rijtje.

Pak een koelbox in
Een koelbox is je beste vriend tijdens een dagje naar de zee. Hier kun je fijn drinken in bewaren, maar ook broodjes in meenemen of misschien zelfs een avondmaaltijd. Zeker wanneer je van plan bent om lang op het strand te blijven is dit een goed idee. Willen jullie ook eten op het strand? Kies dan voor een recept variant van HelloFresh wat koud gegeten kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een salade. Er zijn ook mensen die het geen enkel probleem vinden om koude pasta te eten. Dit is geheel aan jou. Zorg wel voor voldoende koelelementen, zodat je zeker weet dat het eten vers blijft.

Neem voldoende zonnebrandcrème mee
De zonkracht is in de zomer erg hoog. Bovendien verbrand je sneller aan zee. Dit komt met name doordat de zon door minder veel gebouwen kan worden geblokkeerd. Dit is waarom je in de stad dus minder kans loopt om te verbranden dan in de zee. Bovendien reflecteert het water ook nog eens, wat de kans op verbranding enkel doet toenemen. Smeer iedereen daarom altijd goed in. Gebruik minimaal factor 30 en voor kinderen en mensen met een zeer lichte huid altijd factor 50. Herhaal het insmeren regelmatig. Zeker wanneer de kinderen regelmatig in het water te vinden zijn. Je wilt niet als een kreeft thuiskomen.

Kies het juiste strand
Wie in Zeeland woonachtig is, heeft het natuurlijk voor het uitkiezen. Plekjes om te gaan zitten in overvloed. Het is dan ook niet voor niets dat dit een zeer populaire plaats van bestemming is voor toeristen en jij woont daar gewoon al. Dat betekent natuurlijk niet dat je geen keuzes hoeft te maken, want ook in onze provincie zijn er meerdere keuzes. Kies je echt voor de zee of ga je voor een nabijgelegen plas? Kies wat voor jou de voorkeur heeft en waar jouw kinderen de meeste plezier aan beleven. Doe eventueel van tevoren research naar watergebieden bij jou in de buurt.

Neem één of twee extra handdoeken mee
Dit is iets wat vaak vergeten wordt. De meeste mensen zitten of liggen de gehele dag op een strandlaken. Die neem je dan ook voor iedereen mee. Vergeet niet dat hier de gehele dag op gelegen wordt. Deze zijn aan het einde van de dag dan ook heel nat en vol zand. Afdrogen is dan ook niet prettig. Zorg er daarom voor dat je minimaal één of twee extra handdoeken meeneemt en bewaar deze schoon en droog in een tas. Zo wordt het afdrogen een stuk gemakkelijker en fijner.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren