Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 155 km

Iedereen staat weer klaar om te genieten van de Zeeuwse Mosselen

Toegevoegd: 04-07-2022, 22:09 uur - In samenwerking met: Folderbode.nlFoto: Pexels - Alex Favali
 

Voor veel mensen is dit het culinair hoogtepunt van het jaar, en terecht. Deze mosselen zijn namelijk onovertroffen in smaak.
Elk jaar komen er duizenden tonnen Zeeuwse mosselen uit ons land. Ze komen uit de Oosterschelde, een zeearm tussen Zeeland en Zuid-Holland. Deze wateren zijn ideaal voor mosselen, met name door het herkomstige slik en de rijke voedingsbodem. Dit maakt de Zeeuwse mossel uniek in smaak.


De Zeeuwse Mosselen zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Ze bevatten weinig vet en veel eiwitten, ijzer en vitamines. Dit maakt ze niet alleen een heerlijke hap, maar ook nog eens goed voor je.

De eerste Zeeuwse mosselen zijn klaar
De eerste Zeeuwse mosselen zijn inmiddels geoogst en liggen klaar om gegeten te worden. Het gaat om Zeeuwse bodemcultuur mosselen, die in de Oosterschelde op groot water worden geteeld en groeien op de grond. Hangcultuur mosselen groeien aan palen of touwen in het water en komen pas later op de markt.

Het grote verschil zit hem in de smaak, hangcultuurmosselen zijn zoeter, bodemcultuur mosselen zijn iets zilter van smaak. Er is ook verschil in de schelp, de schelp van de bodemcultuur mossel is een pak harder, omdat deze mossel zich moet verweren tegen de stroming en het zand. De schelp van de hangcultuurmossel is een stuk dunner, omdat deze minder belast wordt. Voor velen zijn bodemcultuur mosselen de lekkerste mosselen, maar dit hangt natuurlijk helemaal af van je eigen smaak.

Wees wel voorzichtig bij het bereiden van de mosselen, want soms  zitten er kleine steentjes of algen aan de schelpen. Dit is volkomen normaal en niet schadelijk, maar het kan wel vervelend zijn.

Zuiderburen eten meer Zeeuwse mosselen dan Nederlanders
De Belgen zijn helemaal gek van Zeeuwse mosselen, en eten zelfs meer Zeeuwse mosselen dan een doorsnee Nederlander. Volgens een artikel van de Belgische nieuwssite VRT nieuws is België goed voor zo'n 60% tot 65% van de afname van Zeeuwse mosselen.  De reden dat Belgen zoveel mosselen eten is simpel, de Zeeuwse mossel is namelijk heel erg lekker. De Belgische koks weten dan ook precies wat ze met deze mossels moeten doen, en serveren ze vaak met "frieten" en een lekker sausje.

Supermarkten zijn ook klaar voor het mosselseizoen
Niet alleen de Zeeuwen zijn er klaar voor, ook de supermarkten hebben alles in gereedheid gebracht om iedereen van Zeeuwse mosselen te kunnen voorzien. Supermarkten in Nederland pakken maar al te graag uit met Zeeuwse mosselen. Zo vind je tijdens het mosselseizoen regelmatig aanbiedingen en acties op deze mosselen.

De supermarkten weten dat veel mensen graag Zeeuwse mosselen eten, en willen hier dan ook graag aan voldoen. Op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen en acties? Bekijk dan folderbode.nl, zij verzamelen alle Nederlandse reclame folders van supermarkten.

Het is dus niet alleen maar Zeeuws feest tijdens het mosselseizoen, want je vindt deze lekkernijen tegenwoordig overal. Dus geniet iedereen van de Zeeuwse Mosselen!


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren