Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Internet je beste vriend?

Toegevoegd: 08-03-2022, 13:18 uur - In samenwerking met: Overstappen.nl 
Internet, misschien wel het meest belangrijke in je leven. Dat is best gek voor iets wat je niet kunt zien. Toch is internet onmisbaar. Bijna alles gaat tegenwoordig via het internet. Eten bestellen of boodschappen doen. Dit kan allemaal online. Het regelen van je bankzaken of het kijken van je lievelingsprogramma. Ook dit gaat allemaal via het internet. Het is daarom ook niet gek dat iedereen inmiddels internet thuis heeft.

Het internet heeft in de afgelopen jaren een flinke groei gemaakt. Waar internet eerst alleen binnen grote bedrijven gebruikt werd, werd het ook al snel op scholen gebruikt om door middel van spelletjes via de computer te leren. Ook in bibliotheken en internetcafés was er de mogelijkheid om gebruik te maken van het internet. Het duurde dan ook niet lang voordat internet ook thuis beschikbaar was.

Er zijn verschillende internet en tv aanbieders, online kun je internet en tv vergelijken. Super makkelijk en snel! Zo weet je zeker dat jij de allerbeste deal hebt voor jouw situatie.

Veilig internetten
Het internet is een middel dat gemakkelijk toegang geeft tot de buitenwereld. Dat maakt dat je kwetsbaar bent voor geraffineerde scammers die precies weten hoe ze je kunnen inpalmen. Zo zijn er talloze verhalen bekend van mensen die vanaf de andere kant van de wereld werden opgelicht en duizenden euro’s kwijt zijn geraakt. Of het nu om Catfishers gaan die zich anders voordoen en je via de weg van de liefde geld proberen afhandig te maken, of dat de bank je zogenaamd via een WhatsApp bericht benaderen en doorsturen naar een link. Bij het internetten moet je je echt bedacht zijn op de risico’s die er zijn wanneer je in contact komt met vreemden of wanneer je op een onbekende link klikt. Wees op je hoede wanneer je op Facebook een nieuwe vriendschapsverzoek krijgt of via Marktplaats een deal sluit die eigenlijk te mooi is om waar te zijn.

Even offline
Gelukkig kunnen we ook even afstand nemen van het internet. Ook al is een leven zonder bijna niet meer voor te stellen. Toch zijn er veel mensen die graag, eens in de zoveel tijd, even terug willen naar de basis. Zonder internet en mobiele telefoons. Heel eventjes in alle rust offline zijn.

Er zijn zoals je ziet ontelbaar veel dingen die je offline kunt doen. Helemaal relaxed of juist actief bezig zijn. Je kunt helemaal zelf kiezen wat je graag wilt doen. Doe waar jij je goed bij voelt en waar je blij van wordt. Eigenlijk maakt het niet uit wat je doet als je je hoofd en je lijf maar de rust laat ervaren van het offline zijn. Als je een middag, dag of aantal dagen offline bent geweest dan is het heus niet erg om daarna toch even het internet op te gaan om een leuke film op te zoeken en een lekkere pizza te bestellen. Daarna leg je die telefoon snel weer weg en kun je heerlijk genieten van jouw me-time avondje! En ga je wel online, dan weet je het: wees altijd op de hoede!


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren