Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 75 km

Met deze tips word jij een betere scooterrijder

Toegevoegd: 28-10-2021, 11:19 uur - In samenwerking met: Theorieexamenoefenen.net en Kentekencheck.nu
Het aantal scooters is wereldwijd aanzienlijk toegenomen. Ze zijn zelfs een van de belangrijkste wegvoertuigen geworden in veel landen. Het besturen van een scooter heeft zijn eigen plezier en gevaar. Welnu, het leuke gedeelte komt alleen voor degenen die enige ervaring hebben. Maar als beginner moet je weten dat het besturen van een scooter niet zo eenvoudig is als op een fiets springen en aan de handvatten draaien. In dit artikel worden enkele tips voor veilig rijden besproken waarmee je jezelf kunt uitrusten om het meeste uit je rit te halen. Ook is online scooter theorie oefenen natuurlijk van groot belang!

Beheers de basisvaardigheden

Net als leren fietsen, heb je een aantal goede balansvaardigheden nodig om klaar te zijn om op je scooter te rijden. Doe het op de gemakkelijke manier door met je scooter langzaam een oprit af te rijden met de motor aan. Probeer je benen te gebruiken zodat je niet omvalt. Verhoog de snelheid geleidelijk en oefen andere basisvaardigheden, zoals remmen en bochten nemen. Dit is net zo belangrijk als het doen van een kentekencheck RDW online voordat je een scooter koopt. 

Bestudeer verschillende onderdelen 
De eerste stap naar veilig scooterrijden is om de basis te leren. Neem de tijd om te weten hoe het werkt. Ken de verschillende onderdelen en hun toepassingen. Dit kan eenvoudig worden gedaan door de handleiding die bij je scooter wordt geleverd te bestuderen. Ook online kun je natuurlijk veel informatie vinden over de componenten waaruit een scooter bestaat. 

Beheers de geavanceerde vaardigheden
Nu je de basisvaardigheden onder de knie hebt, is het een goed moment om een ​​tandje hoger te gaan. Oefen met de motor nog uit, het aangrijpen van de koppeling met de linker hendel. Zet de scooter in de eerste versnelling en schakel vervolgens naar neutraal. Zet de motor aan, trek langzaam aan het gaspedaal en laat langzaam de koppeling los. 

Wees vertrouwd met noodprocedures
Maak je vertrouwd met noodprocedures die je zullen helpen bij het omgaan met speciale situaties. Deze omvatten het leren rijden op oneffen oppervlakken, omgaan met slippen en het vermijden van obstakels.

Leer het schakelen
Oefen met schakelen. Begin met de eerste versnelling en als je het eenmaal onder de knie hebt, schakel je hogere versnellingen in. Houd de snelheid onder controle door de versnellingen op en neer te schakelen. Weten wanneer je moet schakelen is vrij cruciaal. Dit doe je door simpelweg naar de motor te luisteren. Oefen ongeveer een week of twee totdat het je tweede natuur wordt.

Zorg voor een rijbewijs
Op dit moment zal het behoorlijk verleidelijk zijn om naar buiten te gaan en met andere automobilisten de straat op te gaan. De wet vereist echter dat je hiervoor een vergunning heeft. De volgende stap is dus het verkrijgen van een rijbewijs voor het geval je er nog niet een hebt. Nadat dit gelukt is, mag je eindelijk met je scooter legaal de Nederlandse wegen op. Draag dan wel in ieder geval een helm ter bescherming!
 
« Ga terug

Cookie-instellingen beheren