Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 30 km

Tips voor het huren van een auto in het buitenland

Toegevoegd: 20-05-2022, 10:23 uur - In samenwerking met: Easyterra.nlFoto: Pexels
 
Het is eindelijk zover, na een jaar hard te hebben gewerkt mogen we dan eindelijk genieten van onze welverdiende vakantie! Waar de één kiest voor een all-inclusieve vakantie waar het alleen zon, zee en strand is, kiest de ander voor een ietwat actievere vakantie. Steeds vaker zien we, dat er wordt gekozen voor het huren van een auto. Het grote voordeel, is dat jij je auto eenvoudig vanuit Nederland kunt reserveren en vervolgens voor je klaarstaat wanneer je het vliegtuig uitstapt. Zo hoef je niet in een grote touringcar eerst langs allerlei verschillende resort om vervolgens helemaal aan het einde te worden afgezet op de plek van bestemming. Kies je er voor een auto in het Buitenland te huren, dan is het wel belangrijk rekening te houden met de volgende zaken.

Creditcard
Allereerst is het belangrijk dat je in het bezit bent van een creditcard. Of je nu een auto gaat huren in Frankrijk, Italië of kiest voor een auto huren Malaga. Zonder creditcard gaat het een erg lastig verhaal worden. De reden hiervoor, is dat je voor het huren van een auto borg dient te betalen. Wanneer je gebruikt maak van een creditcard, dan het verhuurbedrijf niet alleen de verschuldigde huur afschrijven, maar ook direct het eigen risico reserveren. Op deze manier kan de verhuurder, wanneer er tijdens de huurperiode eventuele schade is ontstaan deze verrekenen met de vooraf gereserveerde borg. Zo hoef jij het niet voor te schieten en heeft de verhuurder een garantstelling voor eventuele kosten. Lever jij je auto in zonder schade, dan wordt de reservering ongedaan gemaakt en zal je hier dan ook verder niet van merken. Enkele de kosten voor de huur zullen dan worden doorberekend.

Schade
Wanneer je een auto gaat huren in het buitenland, dan is het belangrijk vooraf te controleren op eventuele schade. Doe je dit niet, dan kan het namelijk zijn dat de verhuurder je hier achteraf van aansprakelijk stelt en probeer dan maar eens te bewijzen dat deze schade al aanwezig was. Zelfs wanneer je kiest voor een auto huren Alicante airport is het belangrijk samen met de verhuurder een rondje om de auto te lopen en eventuele schade te melden. Is er daadwerkelijk schade aanwezig, maak dan een foto met je telefoon, zo voorkom je een discussie achteraf.

Inleveren
Een auto huren is natuurlijk ontzettend makkelijk. Toch is het belangrijk vooraf goed te checken hoe het zit met het inleveren van je auto. Het kan namelijk voorkomen, dat wanneer jij je auto een uur later inlevert en een half of zelfs hele dag extra in rekening wordt gebracht. Zorg er dus altijd voor dat je bij het huren van een auto goed informeert welke regels gelden bij dit verhuurbedrijf. Ook de locatie van het inleveren is een belangrijke. Veel verhuurbedrijven bieden namelijk tegen een relatief voordelig tarief de mogelijkheid je auto bij het vliegveld af te geven. Wel zo makkelijk. Zo kun je direct vanuit de auto het vliegtuig in en hoef je geen apart vervoer naar de luchthaven te regelen.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren