Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 13 km

4 tips voor een veilig huis

Toegevoegd: 21-07-2022, 13:39 uur - In samenwerking met: Kozijnen Weetjes
Veiligheid in je woning is heel belangrijk. De meeste ongelukken gebeuren namelijk in huis! In deze blog lees je daarom 5 tips die jou kunnen helpen bij een veilig(er) huis. Laten we beginnen.

#1 De keuken

Het zal je niet verbazen, maar de keuken is een plek waar vaak branden ontstaan. Zorg er daarom voor dat je hier een (extra) rookmelder hebt hangen. Maar ook is een brandblusser een essentieel product om hier te hebben staan. Heb jij deze nog nooit gebruikt? Dan lees je hieronder hoe je dit het beste kunt doen in geval van een brand:
Stap 1: Trek de veiligheidspin eruit;
Stap 2: Richt op een afstand van ongeveer 2 meter op het vuur;
Stap 3: Knijp de hendel goed in;
Stap 4: Blijf erop spuiten tot de brandblusser helemaal leeg is.

#2 Beveiligen
Nu ook de zomer is aangebroken is het van belang om je huis ook goed te beveiligen. Zorg ervoor dat inbrekers zo min mogelijk kans hebben om binnen te dringen. Dit kun je doen door onder andere bijvoorbeeld een camera te plaatsen op meerdere plekken rond het huis, de deur en ramen op slot te doen en altijd een licht te laten branden. Maar er is ook nog iets anders waar je wellicht niet zo snel aan zou denken, maar wat zeker waardevol kan zijn, namelijk: nieuwe kozijnen laten plaatsen. Wanneer je verouderde kozijnen hebt is de kans groter dat hierdoor ingebroken kan worden. 

#3 De badkamer 
De badkamer kun je ook veiliger maken voor jezelf en voor de kinderen. Neem een kijkje in de boiler. Stel deze in op 50 graden, zodat je minder kans hebt op ongelukken. Daarnaast bespaar je ook nog eens op de energiekosten. Niet alleen de boiler, maar ook een thermostatische waterkraan is zeker niet overbodig in de badkamer. Zeker als er kleine kinderen in de buurt zijn. Kijk ook goed naar elektrische apparaten, zoals haardrogers, krultangen en scheerapparaten. Houd deze altijd uit de stopcontacten als je het niet gebruikt en stop dit netjes weg in kastjes.

Ook in de badkamer is het mogelijk om nieuwe kozijnen te laten plaatsen! Tegenwoordig zien we veel kuststof kozijnen, omdat dit onder andere erg duurzaam is. Wil je weten wat de kunststof kozijnen prijzen zijn? Neem dan een kijkje online en vergelijk een aantal offertes met elkaar. Op die manier weet je precies wat het gaat kosten en wat bij jouw huis past.#4 Verlichting
Goede verlichting is belangrijk in elke ruimte van je huis. Overdag is het vooral sfeer, maar in de nacht is het essentieel om wat te kunnen zien. Wanneer je er in de nacht wel eens uit moet is nachtverlichting met een bewegingssensor heel belangrijk. Hierdoor zie je direct waar je loopt en struikel je niet over drempels of spullen die eventueel op de vloer kunnen liggen.

Hopelijk hebben deze tips jou kunnen helpen bij het veiliger maken van jouw huis.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren