Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

5 gezondheidsredenen om koffie te drinken

Toegevoegd: 06-08-2021, 16:36 uur - In samenwerking met: Koffiecupster
Er zijn goede redenen om koffie te drinken en er zijn een paar redenen om dat niet te doen. Dit artikel is voor degenen die op zoek zijn naar redenen om het wel te blijven drinken. Desondanks zullen er ook genoeg mensen zijn die juist liever geen cafeïne meer drinken omdat ze zeggen dat het slecht is voor hun gezondheid. Nou, dat is niet helemaal het geval. Koffie van Nespresso cups heeft namelijk ook genoeg gezondheidsvoordelen. Hieronder kun je dan ook een paar redenen vinden waarom het wel een goed idee is om koffie van Dolce Gusto cups te drinken.
 
Verlaagd risico op diabetes type 2

Degenen die 6 of meer kopjes per dag consumeerden, hadden een 22 procent lager risico op diabetes, zo blijkt uit onderzoek. Een recent overzicht van onderzoek uitgevoerd door Dr. Frank Hu van Harvard toonde aan dat het risico op diabetes type II met 9 procent afneemt voor elke dagelijkse kop koffie die wordt genuttigd. Cafeïnevrije koffie verminderde het risico met 6 procent per kopje, dus wat dit betreft kun je beter koffie met cafeïne drinken.
 
Bescherming tegen levercirrose
Een andere, meer recente studie toonde ook de leverbeschermende voordelen van koffie aan. Weer een andere studie toonde aan dat zowel koffie als cafeïnevrije koffie de leverenzymspiegels van koffiedrinkers verlaagden. Deze studie werd gepubliceerd in het Hepatology Journal. Weer een andere studie toonde aan dat elke soort koffie leverbescherming bood. Koffiedrinkers hebben 49 procent minder kans op overlijden door een leverziekte dan niet-koffiedrinkers. Natuurlijk kun je ook minder alcohol gaan drinken om je lever beter te beschermen.
 
Verlaagd risico op de ziekte van Alzheimer
Er zijn aanzienlijke aanwijzingen dat cafeïne kan beschermen tegen de ziekte van Alzheimer, zo blijkt uit het European Journal of Neurology bijvoorbeeld. Een recente studie isoleerde ook de verbindingen in gebrande koffie die verantwoordelijk kunnen zijn voor het voorkomen van de opbouw van de hersenplaque waarvan wordt aangenomen dat deze de ziekte veroorzaakt
 
Bescherming tegen Parkinson
Mensen met de ziekte van Parkinson zijn minder vaak rokers en koffiedrinkers dan hun gezonde broers en zussen, dit wordt genoemd in de Archives of Neurology. Nog nieuwer onderzoek uit Zweden heeft aangetoond dat het drinken van koffie het risico op Parkinson vermindert, zelfs wanneer genetische factoren een rol gaan spelen. Nog een andere studie vond dat cafeïne in combinatie met EHT, wat een verbinding is die in koffiebonen voorkomt, beschermende voordelen bood aan ratten die genetisch vatbaar waren voor het ontwikkelen van Parkinson.
 
Minder kans op hart- en vaatziekten
Koreaanse onderzoekers ontdekten dat studiedeelnemers die 3 tot 5 kopjes koffie per dag dronken, minder snel de eerste tekenen van hartaandoeningen vertoonden. Andere voedingsfactoren moeten ook worden opgemerkt, aangezien Koreanen doorgaans een ander dieet hebben dan westerlingen. Een meer recent onderzoek in Brazilië wees uit dat degenen die minstens drie kopjes koffie per dag consumeren, minder verkalking in hun kransslagaders ontwikkelen. Een studie uit 2019 bevestigde dat koffie geen verharding van de slagaders veroorzaakt, zelfs niet bij de studiedeelnemers die meer dan 25 kopjes koffie per dag dronken.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren