Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 53 km

Wat zijn de mooiste steden in Portugal?

Toegevoegd: 10-11-2021, 16:47 uur - In samenwerking met: Aandelenkopen.nl, Allinclusive.nl en Bitcoinexchangenederland.nl 

Vraag je je af wat de beste steden in Portugal zijn om minstens één keer in je leven te bezoeken? Of je nu op zoek bent naar weekendjes weg of plekken om toe te voegen aan je roadtrip door Portugal, je bent op de juiste plek! Bovendien zijn de onderstaande steden ook zeker goede bestemmingen voor je volgende goedkope vakantie in Portugal. Of je nu in de auto of in het vliegtuig naar het Zuid-Europese land gaat, het is zeker een aanrader om naar een van de onderstaande Portugese steden te gaan terwijl je de Ethereum coin verwachting checkt op je mobiele telefoon.

Nazare

Om echt te genieten van de kust van Nazare, wil je een paar dagen goed kunnen genieten van deze mooie stad aan de Atlantische kust. Een dagtrip vanuit Lissabon of Porto naar deze stad is eigenlijk niet genoeg om het echt goed te verkennen. Nazare is vooral bekend om de gigantische golven die hier op de kust bestormen. Deze Portugese stad heeft zelfs het record voor de grootste golven die ooit ter wereld zijn gesurft. Terwijl surfers massaal naar het uitgestrekte Praia do Norte  strand trekken om op deze monsters te rijden, zonnebaden vakantiegangers en gezinnen op het strand in de stad, simpelweg bekend als Praia.

Sintra
Niemand kan de schoonheid van deze UNESCO-stad weerstaan en dat komt vooral door de sprookjesachtige paleizen en kastelen. De meest bezochte is natuurlijk het insta-beroemde Pena-paleis, het betoverende 19e-eeuwse koninklijke paleis dat ook een van de zeven wonderen van Portugal is. Maar wees niet bang, want het is niet de enige plek die Sintra tot een van de mooiste steden van Portugal maakt. Van het historische centrum tot het Quinta da Regaleira-paleis tot het kasteel van de Moren tot het klooster van de Capuchos, Sintra staat vol met fotogenieke bezienswaardigheden die op ieders Portugese bucketlist zouden moeten staan.

Faro
Koop nu de beste aandelen terwijl je Faro kent, wat echt een van de allermooiste steden in Portugal is. Het is een geweldige stad aan de kust van de Algarve die ook een luchthaven heeft die de hele regio bedient. De stad is erg levendig met een geweldig centraal wandelgebied en een aantal fantastische ijssalons en visrestaurants. Deze wijk heeft tal van leuke winkeltjes met unieke items die specifiek zijn voor de Algarve. Hoewel er niet tientallen stranden zijn, zijn er een paar die een bezoek waard zijn, waaronder Praia de Faro.

Braga
Braga is de op twee na grootste stad van Portugal en een must om te bezoeken tijdens elke reis door Portugal. Als een van de oudste steden van het land, is het geen verrassing dat het historische centrum de thuisbasis is van vele prachtige oude gebouwen en kerken.  De kathedraal van Braga, in het Portugees bekend als Sé de Braga, dateert uit de 11e eeuw en is een must om te bezoeken tijdens je verblijf in de stad. Andere bezienswaardigheden zijn de Arco da Porta Nova en het kasteel van Braga.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren