Weerbericht:
Van het noorden uit zonnig en droog
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Zakenreis in Australië: vraag het juiste visum aan

Toegevoegd: 16-11-2021, 16:41 uur - In samenwerking met: Visumbuitenland.nlFoto: Unsplash
 
Australië is een belangrijke markt voor investeerders die hun bedrijf globaal willen zien groeien. Het land biedt tal van mogelijkheden voor bedrijven die op zoek zijn naar investeringen op zowel korte als lange termijn. Eén nadeel van Australië is echter de geïsoleerde ligging. Een reis naar het land down under is zowel duur als tijdrovend. Daarom is het van cruciaal belang dat u voor uw reis het juiste visum Australië aanvraagt.

Working Holiday Visa

Australië staat bekend als een van de populairste landen voor jongvolwassenen om hun tussenjaar door te brengen. De overheid heeft hiervoor een speciaal visum beschikbaar gesteld, het Working Holiday Visum. Met dit type visum mag je tijdens je verblijf in Australië handenarbeid verrichten. Het is twaalf maanden geldig en je mag maximaal zes maanden voor dezelfde werkgever werken. Het visum heeft echter wel een leeftijdsgrens. De maximumleeftijd om in aanmerking te komen voor een Working Holiday Visum is 30 jaar. Bovendien is dit type visum vrij duur: het kost ongeveer 250 pond voor een enkel visum. 

ETA Australië
Een ander visumtype, en één van de meest populaire voor reizigers naar Australië, is het ETA. Het ETA Australië is een elektronisch visumtype, wat betekent dat het online kan worden aangevraagd. Net als het Working Holiday Visum is ook dit visum één jaar geldig en kunt u Australië een onbeperkt aantal keren verlaten en binnenkomen. Met een ETA-visum kunt u echter geen handenarbeid verrichten. Daarvoor hebt u een speciale werkvergunning nodig.

eVisitor visum Australië (subklasse 651)
Tot slot is er het eVisitor visum. Dit visum lijkt sterk op het ETA, met één belangrijk verschil: het is een stuk goedkoper. Het nadeel is dat het ETA voor meer nationaliteiten beschikbaar is dan het eVisitor-visum. De eVisitor is dan ook bedoeld voor landen die door de Australische regering als veilig en betrouwbaar worden beschouwd, om hun burgers een extra voordeel te bieden wanneer zij naar het land reizen. Nederland is een van deze landen, wat niet verwonderlijk is gezien de nauwe banden tussen de twee naties.

Zakenreis? Vraag een eVisitor-visum aan
Bij een zakenreis komt zelden echt fysiek werk kijken. Het gaat meestal om korte verblijven waarbij introducties worden gemaakt, onderhandelingen worden gevoerd of conferenties worden bijgewoond. Met een eVisitor visum voor Australië is dat allemaal toegestaan.

De aanvraagprocedure voor een eVisitor visum is ook zeer eenvoudig, vooral in vergelijking met sommige andere visumtypes. Om een eVisitor te krijgen hoeft u alleen maar het online aanvraagformulier in te vullen. Dit formulier is vrij kort en kan in slechts vijf tot tien minuten worden ingevuld. De goedkeuring duurt over het algemeen ongeveer vijf dagen. 

Bovendien is een eVisitor visum Australië ook geschikt als toeristenvisum. U bent niet beperkt tot enkel zaken tijdens uw reis. Als u vrienden of familie in Australië hebt wonen, bent u vrij om hen te bezoeken. De enige voorwaarde die aan het visum is verbonden, is dat u niet in Australië in dienst treedt en dat u de geldigheidsduur van drie maanden niet overschrijdt.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren