Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 73 km

Zeeuwen gaan vaker in zee met crypto valuta

Toegevoegd: 28-01-2022, 15:00 uur - In samenwerking met: Bitcoinkoers.org en CFD-Handel.nl
Nu de huizenmarkt oververhit is en het spaargeld geen rente meer oplevert, kopen steeds meer Nederlanders crypto valuta. Ook in Zeeland moet je bij veel spaargeld op je rekening zelfs boeterente betalen. Dit is een vooruitzicht dat veel Zeeuwen niet aanspreekt. Nu ook het inflatiespook de kop opsteekt verdampt je spaargeld bij de bank steeds sneller. Je kunt voor dezelfde euro van begin vorig jaar opeens veel minder kopen. Een angstige gedachte. Toch hoef je niet te wanhopen omdat er veel mogelijkheden zijn om je geld goed te laten renderen. Eén van die mogelijkheden is het kopen van cryptocoins.

Door de inflatie van het geld kun je steeds minder goederen kopen voor je spaartegoed bij de bank. Zo zitten Nederland en België met zo’n 5,7 procent inflatie in de kopgroep van Europa. Alleen Estland, Letland en Litouwen doen het nog aanmerkelijk slechter. Veel Zeeuwen vragen zich dan ook af wat te doen met hun zuurverdiende spaarcentjes. Je kunt er natuurlijk meteen leuke dingen mee doen, zoals een boot, een auto of een huis van gaan kopen. De eerste twee aankopen zullen door de jaren heen minder waard worden, terwijl de huizenprijzen op dit ogenblik gigantisch hoog zijn. Nee, veel rendement zul je er op korte termijn niet van hebben.

Bitcoin Nieuws
Wie regelmatig het nieuws volgt, zal het opgevallen zijn dat er vaak aandacht is voor cryptocoins. De afgelopen tien jaar zijn deze digitale munten enorm in waarde toegenomen. Vaak spreken collega’s op kantoor over de mooie winst die ze hebben geïncasseerd als vroege instappers van de toen nog minder bekende bitcoin. Toch is het niet makkelijk om te weten te komen welk nieuw al dan niet betrouwbaar is als het gaat om de handel in bitcoins. Het zou makkelijk zijn dat al het relevante nieuws op één overzichtelijke site te vinden is. Gelukkig is die er. Op Bitcoinkoers.org staat al het Bitcoin Nieuws overzichtelijk gerangschikt. Hier kun je de meest actuele en relevante nieuws over de verschillende cryptovaluta vinden.

Valuta
Ben je éénmaal een beetje bekend in de bitcoin wereld dan heb je keuze uit een groot aantal coins waarin je kunt beleggen. Voordat je allerlei apps gaat downloaden is het raadzaam om de verschillende koersen op de voet te volgen. Zo kun je op Bitcoinkoers.org bijvoorbeeld de Bitcoin koers volgen. Doordat alles visueel gemaakt wordt in de vorm van grafieken, kun je in één oogopslag zien wat de verschillende digitale munteenheden doen. 

CFD
Ben je iemand die al meer ervaren is in de bitcoinwereld en ook handelt in aandelen, dan is er op dit moment een relatief nieuwe tool die het handelen extra aantrekkelijk maakt. Deze staat bekend onder de naam Contract For Difference. Het CFD  is een zeer geschikt instrument om mee te handelen en online beleggen in beursindices, aandelen, valuta en grondstoffen zoals goud, zilver en olie. In het actuele nieuws is er bijvoorbeeld aandacht voor het feit dat de aandelenmarkt en BTC-koers gelijkwaardige koersbewegingen laten zien. CFD's geven de belegger meer vrijheid en mogelijkheden dan bijvoorbeeld turbo's, speeders of sprinters. Dat verklaard ook de toenemende populariteit van dit, relatief nieuwe, beleggingsinstrument onder beleggers.

Fluctuatie
Zo zul je merken dat de koersen nogal kunnen fluctueren. Juist uit dit gegeven kun je je winst behalen. In januari 2022 zakte de koers van de bitcoin sterk. Tijdens deze dip zou je natuurlijk prima in kunnen stappen. Opvallend is dat de beurs- en bitcoin koersen gelijk met elkaar optrekken. Wie naar de bitcoin koers van de afgelopen 10 jaar kijkt ziet dat de algehele trend uiteindelijk opwaarts gaat. Na een mindere periode volgt tot nu toe altijd weer een stijging van de koers. Volg je het nieuws op Bitcoinkoers.org dan ben je altijd op de hoogte wanneer het juiste moment van aan- of verkoop zich voordoet.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren