Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Zo zorg je dagelijks ongemerkt voor meer beweging zonder te sporten

Toegevoegd: 30-03-2022, 19:27 uur - In samenwerking met: Amslod
We bewegen veel te weinig in Nederland. Dat is een feit. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de Nederlanders al niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging van circa dertig minuten per dag komt. Dat zijn natuurlijk schokkende cijfers. Toch niet geheel onverwachts. Mede door corona zijn we veel minder gaan bewegen. Werken vanuit huis, minder uitstapjes… op veel dagen kwamen we niet verder dan de supermarkt om de hoek. Zitten wordt niet voor niets het nieuwe roken genoemd. Het menselijk lichaam is niet gemaakt om alleen te zitten. Bewegen is minstens zo belangrijk als gezond eten, niet roken en minder drinken. Maar hoe zorg je voor beweging als je geen tijd of zin hebt om naar de sportschool te gaan?

Goed nieuws: sporten in de sportschool is écht niet nodig om dagelijks meer te bewegen. Het is veel natuurlijker én gemakkelijker om meer te bewegen gedurende de alledaagse dag. Maar hoe verweef je meer beweging in jouw alledaagse activiteiten zonder extra aandacht te besteden aan sporten? We geven enkele tips.

Ga op de fiets naar het werk 
Met de huidige benzineprijzen denk je er wellicht al een tijdje over na om de auto te laten staan en ander vervoer te zoeken naar het werk. Je kunt hierbij gelijk twee vliegen in één klap slaan door de fiets te pakken. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je lichaam en op de lange termijn voor de portemonnee. Moet je zeer lange afstanden afleggen? Investeer dan wat extra geld in een goede e-bike. Op die manier kun je op korte tijd lange afstanden afleggen en kom je alsnog aan voldoende lichaamsbeweging. Bovendien haal je die investering er gemakkelijk uit als je nu kijkt hoeveel autorijden kost.

Thuiswerken? Neem pauze in de buitenlucht
Werk je nog altijd vanuit huis en zal dit ook wel zo blijven? Dan is het goed om korte metten te maken met hele dagen achter je bureau zitten. Hierdoor kom je natuurlijk nauwelijks aan bewegen toe. Wees je er van bewust dat je ook tijdens het thuiswerken voldoende pauzes moet nemen. Goed voor de productiviteit en stiekem ook voor de gezondheid. Gebruik die pauze niet alleen om even een lekkere boterham te eten, maar ook om flink te bewegen. Doe je schoenen aan en maak een wandelingetje van circa dertig minuten. Stap flink door en geniet even van het buitenzijn. Je zal merken dat je een stuk productiever voelt wanneer je thuiskomt en je hebt de minimale hoeveelheid beweging per dag dan in elk geval al te pakken.

Doe één auto de deur uit 
Veel gezinnen hebben tegenwoordig twee auto’s. Bijna noodzakelijk gezien er vrijwel geen huisouder meer is. Toch is het slim om één auto de deur uit te doen. Zo bespaar je niet alleen geld, maar daag je jezelf ook meer uit om te bewegen. Het is immers wel héél verleidelijk om even snel de auto te pakken voor een korte boodschap of een klein stukje naar de school van je kinderen. Stiekem onnodig. Profiteer daarom van een elektrische fiets dames aanbieding en haal een goede e-bike in huis. Hierdoor wordt fietsen een stuk leuker én makkelijker en ben je op de lange termijn veel goedkoper uit dan wanneer je twee auto’s behoudt. Nog een extra pluspunt: je beweegt ook nog eens veel meer!


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren