Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
83 files van totaal 308 km

Veilig naar het strand

De reddingsbrigade geeft tien tips die kunnen helpen om veilig van het water te kunnen genieten.

1. Let voortdurend op uw kinderen. Ze kunnen spelenderwijs in een oogwenk uit zicht raken. Doe ze een 06-polsbandje om met hun naam en uw telefoonnummer, zodat ze snel herenigd kunnen worden als ze worden aangetroffen. Zorg dat uw mobiele telefoon is opgeladen en check of u voldoende bereik heeft. Laat u niet teveel afleiden door elektronische apparaten zoals smartphones, tablets en portable games; zorg dat altijd 1 ouder/begeleider permanent van dichtbij toezicht houdt.

2. Ga alleen het water in op plaatsen waar gekwalificeerde Lifeguards van de Reddingsbrigade toezicht houden. Er kan dan indien nodig snel hulp verleend worden. Volg hun aanwijzingen op, bijvoorbeeld om uit de buurt te blijven van muien in zee.

3. Blijf in het water op een armlengte afstand van kinderen, zeker als ze nog geen of onvoldoende diploma’s hebben. Ga niet dieper te water dan de knieën van het kind. Een klein kind dat omvalt en onder water komt, reageert zelf soms niet op die situatie en is volledig van u afhankelijk.

4. Gebruik in zee of water met stroming geen vlinderbandjes of ‘vleugeltjes’ bij uw kind in verband met de invloed van de wind, stroming en golfslag. In stilstaand water en zwembaden kunt u deze juist wel gebruiken.

5. Laat kinderen niet van bruggen, kades of andere bouwwerken springen die daar niet voor bedoeld zijn. Dit is verboden en levensgevaarlijk.

6. Ga niet varen met een band of ander drijfmiddel achter een boot. Dit is alleen op specifieke plaatsen toegestaan en verder verboden en levensgevaarlijk.

7. Spreek een herkenbaar punt af, voor als je elkaar kwijt raakt, bijvoorbeeld een strandtent of verdwaalpaal met herkenbare kinderafbeelding.

8. Kind kwijt? Waarschuw direct de reddingsbrigade en begin met zoeken. Een verdwaald kind loopt meestal eerst met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen echter vaak tegen de wind in. Is uw kind terecht? Wordt niet boos op het kind, maar wees blij het weer te zien en troost uw kind indien nodig.

9. Smeer goed in met zonnebrand en herhaal dit regelmatig. Dit voorkomt verbranding en verkleint daarmee de kans op huidkanker.

10. Hou rekening met een weersomslag, dit kan soms erg snel gaan. Informeer daarnaar bij de plaatselijke Reddingsbrigade en volg hun advies op, bijvoorbeeld als ze mensen vragen het water te verlaten in verband met een naderend onweer.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren