Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 39 km

Man steekt zichzelf in brand bij huisarts en overlijdt

Toegevoegd: 24-04-2024, 18.16 uur
Man steekt zichzelf in brand bij huisarts en overlijdt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - In de Oranjestraat in Sas van Gent heeft woensdagochtend een man zichzelf in brand gestoken. Hij is aan de gevolgen hiervan overleden, zo heeft de politie zojuist bekendgemaakt.


Volgens de politie kregen de hulpdiensten rond 10.30 uur de melding dat bij de huisartsenpraktijk iemand zichzelf in brand had gestoken nadat hij zich had overgoten met een brandbare vloeistof. Na de melding werd onder meer de brandweer opgeroepen. Ook werd een traumahelikopter gealarmeerd maar de komst hiervan werd al snel geannuleerd.

Volgens de politie wist een huisarts de brand te blussen. Ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd en hem overgebracht naar een ziekenhuis. De man overleed daar in de loop van de dag. "Diverse mensen waren getuigen van het incident. Voor hen is nazorg geregeld via slachtofferhulp", zo meldt de politiie.

De politie stelt verder geen onderzoek in naar het voorval.
 

Heb jij nu hulp nodig of maak jij je zorgen om iemand? Bel geheel anoniem 0800-0113 of kijk voor informatie en een live chatmogelijkheid op de website van 113 Zelfmoordpreventie: www.113.nl.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (25-4-2024 om 11:45)
En dat in Nederland, "waar de zorg zo goed is"
Vlissinger (25-4-2024 om 09:02)
@Peter, waarom bij de huisartsenpost? Goede vraag. Hier zijn meerdere scenario's mogelijk. Stel deze man had stemmen in zijn hoofd die hem opdrachten gaven. Misschien probeerde hij nog tevergeefs de huisarts te bereiken. Het kan ook zijn dat hij een levenbedreigende ziekte had en er lange tijd terug een verkeerde diagnose is gesteld. Iets wat elke huisarts kan overkomen want dat zijn ook mensen. Het is moeilijk oordelen. Ik wens alle betrokkenen veel sterkte toe.
aishlynn (24-4-2024 om 23:43)
helaas is dit een land waar op alle nodige zorg wordt bezuinigd voor de mensen die hier wonen, veel mensen in psychische nood verloren in t regeltjes doolhof en afschuifsysteem , veel dakloze jongeren die overal "buiten "vallen", maar wel geld voor iedereen die hier binnen komt en klaagt dat ie in de zomer buiten moet slapen in een tentje , terwijl heel Nederland veel geld betaald om een nachtje op een camping te mogen staan . Waanzin ten top en hierdoor komen mensen die echt hulp nodig hebben tot wanhoopsdaden , diep treurig !!!!
BVLT (24-4-2024 om 21:56)
Patrick, Zorg dat dit bericht ook bij Geert komt, dit vinden wij vreselijk. Als je dit lees is de wanhoop, Erg dichtbij.. Wij hebben het nu goed .maar is ook anders geweest.
BVLT (24-4-2024 om 21:45)
VER HEEN??? DEZE MENSEN HEBBEN HULP!!! NODIG DIE ER NIET IS. Als er bedwansten in je bedje zitten, dan krijg je een nieuwe slaapplaats. Nu iemand die niet meer verder komt, steekt zich zelf in brand, dan is de hulp te laat. Diep triest. Dit zal zeker niet de laatste hulp kreet zijn. #%$ DOE TER WA AAN.
Peter (24-4-2024 om 21:16)
Wat een afschuwelijk nieuws; een zelfverbranding ik vraag me toch af, waarom bij een huisartsen post ? Heel erg triest zeker voor nabestaande, vrienden, en getuige enz zeker ook om dit drama en daarmee trauma een plaats te geven
Cookie-instellingen beheren