Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Man zwaargewond na botsing in zeesluis Terneuzen

Toegevoegd: 25-02-2006, 13.59 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

TERNEUZEN - Vanochtend is een Zweeds schip tegen een brug bij de zeesluis in Terneuzen gevaren. De kapitein die op de brug van het schip stond raakte bekneld. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Het schip was geladen met 100 trailers met daarop onderdelen voor auto's van het merk Volvo.

Vanochtend voer de Tor Flandria uit het Zweedse Göteborg ongeveer  stroomopwaarts in de richting van Gent. Het schip werd op dat moment door een 44-jarige Zweedse kapitein. Naast de kapitein waren ook nog eenentwintig andere bemanningsleden en een Belgische loods aanwezig.

Door nog onbekende oorzaak ramde het schip rond tien voor half twaalf een gedeelte van de noordelijke brug. Door deze aanvaring raakte de brugvleugel van het schip deels verwrongen. Op het moment van de aanvaring bevond de kapitein van het schip zich net in het gedeelte dat beschadigd raakte. Hij kwam hierdoor bekneld te zitten.

De man hing enige tijd aan het schip. Ambulancepersoneel snelde zich naar boven om de toestand van de man te kunnen inschatten. Omdat direct gemeld werd dat het om een beknelling ging werd ook meteen de Terneuzense brandweer gealarmeerd. In totaal werden twee ambulances ingezet (19133 en 19134).

De brandweer rukte uit met de tankautospuit 5630 (Terneuzen), de hoogwerker 5650 (Terneuzen), de CAFS 5661 (Terneuzen) en het haakarmvoertuig 5662 (Hoek) met daarop de hulpverleningshaakarmbak 5672 (Hoek). Ook ging de Officier Van Dienst 5695 ter plaatse bij de melding.

Omdat al snel duidelijk was dat de man ernstige verwondingen had opgelopen werd na korte tijd ook de Medische Urgentie (MUG) helikopter uit Brugge (B) gealarmeerd. De politie meldt dat de traumahelikopter op het schip is geland. De artsen van de traumahelikopter hebben het reguliere ambulancepersoneel geassisteerd bij de medische hulpverlening.

De man is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in de regio. De man is later op de dag overgebracht naar een ziekenhuis in België. Over de exacte verwondingen van de man heeft de politie tot nu toe nog geen mededelingen gedaan.

Door de aanvaring is de noordelijke brug langere tijd onbruikbaar voor het wegverkeer. Duikers zullen de sluisdeuren van het complex controleren op mogelijke schade. Het verkeer kan overigens wel gebruik maken van de brug aan de zuidelijke zijde.

De waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft samen met de Inspectie Verkeers en Waterstaat Toezichteenheid Zeevaart een onderzoek ingesteld naar de aanvaring.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren