Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Adviessnelheid op Zanddijk Yerseke

Toegevoegd: 17-03-2009, 13.35 uur
Door: Roland de Jong

YERSEKE - De Provincie Zeeland heeft op de Zanddijk (N673) in Yerseke borden met een adviessnelheid van 60 kilometer per uur om het aantal ongelukken te verminderen.


Volgens de provincie is gebleken dat automobilisten op de Zanddijk onvoldoende rekening houden met het feit dat deze smalle en bochtige weg niet geschikt is om met hogere snelheid te berijden.

Vorig jaar zijn er enkele ernstige ongevallen gebeurd waarbij auto's van de dijk zijn gereden. De provincie hoopt dat de bordjes zulke ongelukken voortaan kunnen voorkomen.

Aanvankelijk was de Provincie van plan om op de weg een verplichte snelheidsbeperking van 60 kilometer per uur in te voeren.

Na overleg met de gemeente is besloten om voorlopig een adviessnelheid aan te geven en het effect hiervan af te wachten. Wanneer blijkt dat de maatregel onvoldoende effect heeft op het snelheidsgedrag, zal alsnog een verplichte snelheidslimiet worden aangegeven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (17-3-2009 om 17:50)
Als het alleen zanddijk was dan zou dat een kort stukje zijn. let nou iedereen eens op het is MOLENDIJK. Handig om te weten als er wat aan de hand is.
Motorfreak (17-3-2009 om 17:25)
Slechte zaak, het zijn normale bochten die makkelijk met 80 te nemen zijn. Nu krijg je inderdaad weer dat inhaaleffekt, wie daar niet met 80km/h normaal kan rijden heeft volgens mij zelf een probleem met besturen van een voertuig, van advies naar definieve snelheid straks weer.......bah!
MT (17-3-2009 om 16:52)
Dit vind ik een hele goede zaak. Ikzelf rijd er al niet harder dan 70 km/uur, maar in die akelige bochten vaak 60. Ik denk dat wanneer iedereen zich daar aan houdt het aantal ongelukken echt zal afnemen.
René Slabbekoorn (17-3-2009 om 16:49)
Deze actie voorkomt geen ongelukken, maar veroorzaakt een nog onveiligere situatie. Mensen die 60 rijden,worden nu ingehaald door mensen die 80 rijden(wat ook makkelijk kan,als je tenminste geen alcohol op hebt!!!) Advies:haal die borden zo snel mogelijk weg!
Zeeuwtje (17-3-2009 om 16:30)
Dus als je je niet aan de adviessnelheid houdt, wordt de adviessnelheid definitieve maximumsnelheid? Dat slaat toch nergens op. Voer het dan gelijk definitief in want er is toch niemand die zich daaraan gaat houden...
Cookie-instellingen beheren