Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
62 files van totaal 223 km

Preventietips tegen zakkenrollers

Toegevoegd: 08-04-2009, 11.44 uur
Door: Anne Goudzwaard
GOES - De gemeente Goes, politie, Goese winkeliers en Horeca Goes werken samen aan preventie tegen zakkenrollers. De laatste periode zijn er behoorlijk wat zakkenrollers actief in Zeeland.

U kunt meehelpen aan deze preventie door de volgende dingen uit te voeren: Stop u portemonnee of portefeuille in de binnenzak of onder de kleding. Draag u portemonnee niet in de achterzak. Leg uw portemonnee niet voor het grijpen in uw boodschappenmand of tas. Neem niet meer geld mee dan u denkt nodig te hebben. Draag uw tas met schouderriem schuin over uw schouder en hals en zorg dat de tas voor u hangt en niet naast of achter u. Stop geen waardevolle spullen in de rugtas. Let ook tijdens het passen van kleding of schoenen in een winkel goed op u tas.


Let goed op bij plaatsen waar veel mensen samenkomen. Vaak wordt opzettelijk tegen iemand opgebotst of iets op iemands kleding gemorst. Juist op zo'n moment is men even afgeleid en slaan zakkenrollers, die soms samen werken, hun slag. Als u slachtoffer wordt van zakkenrollerij moet u direct 112 bellen en altijd aangifte doen. Neem ook contact op met de politie als u getuige bent van zakkenrollerij.

Kijk voor meer preventietips op www.goes.nl onder het kopje veiligheid.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gewoon kalm blijven (8-4-2009 om 13:57)
112 daar redt je levens mee............géén zakkenrollerij!!! Het gewone nummer bellen of naar buro gaan lijkt mij zinvoller.
****** (8-4-2009 om 13:51)
Goed advies maar wie onthoud dat nou...?
Dima (8-4-2009 om 13:40)
Mijn advies is : neem GEEN tas mee , want ook al draag je de riem van de schoudertas schuin over dan nog is er de mogelijkheid dat uw tas inclusief portomonneee wordt gestolen !!! de riem wordt namelijk gewoon doorgeknipt of gesneden terwijl u daar helemaal geen erg in hebt !!!!
Nellie (8-4-2009 om 12:56)
Het lijkt mij een beetje overdreven c.q. overbodig om 112 te bellen in dit geval. Dat is toch geloof ik voor ernstiger zaken bedoeld?
Cookie-instellingen beheren