Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 28 km

Vierendertig boetes bij bromfietscontroles

Toegevoegd: 08-04-2009, 14.53 uur
Door: Laurens Jobse

KAPELLE - Vanmorgen zijn er tussen 07.00 uur en 09.00 uur negentig brom- of snorfietsen gecontroleerd op het Spoorpad en de Noordweg in Kapelle .


In totaal werden er 34 boetes uitgeschreven. Vijf mensen beschikten niet over spiegels op hun bromfiets. Bij vier mensen was hun kentekenplaat niet goed zichtbaar en er was één bromfiets met onvoldoende bandenprofiel. Daarnaast waren er ook nog twee bromfietsen die niet beschikten over deugende verlichting.

Negen bestuurder konden hun kentekenpapieren niet tonen en ontvingen daar een boete voor. Ook waren er acht bestuurders die een snelheidsovertreding maakten, ook zij gingen op de bon. Vier bestuurders zonder helm en één bestuurder die geen gebruik maakte van het verplichte brom/-fietspad kregen ook een boete.

Buitenom de scooters en brommers werden er ook nog drie automobilisten bekeurd, zij kregen een boete voor het niet dragen van de autogordel, het maken van een snelheidsovertreding en het overschrijden van een doorgetrokken streep.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zoop (9-4-2009 om 12:38)
Goed, controle is nodig. maar meestal word er dan flink muggen gezift om er maar niet voor piet lut bij te staan. Alles en iedereen wordt dan om de meest onzinnige redenen op de bon geslingerd om het maar een succesvolle controle te laten lijken.
J (9-4-2009 om 11:09)
Goed werk!! Zulke controles moeten ze veel vaker doen.
Fietser (9-4-2009 om 09:51)
Weer een controle op de juiste manier en het goede tijdstip. Moest veel meer gebeuren. Onverlicht of niet voorzien van de helm of het niet dragen op de juiste manier. Veels te hard rijden binnen de bebouwde kom en/of gebruik maken van de rijbaan waar dat niet is toegestaan. Teveel lawaai maken!!
Wesley (8-4-2009 om 22:20)
Sorry, sinds wanneer moet je spiegels op je bromfiets>? is de wet veranderd. en loop ik achter??
Bob (8-4-2009 om 18:49)
Je hebt niks aan spiegels als je er niks door kunt zien, dus waarom zou je ze er op zetten? Alleen maar geld trekken.
Andries (8-4-2009 om 17:57)
Het is toch niet verplicht om spiegels te hebben op je brommer/scooter?
Cookie-instellingen beheren