Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachten coniferenbrand tot maandag vast

Toegevoegd: 15-05-2009, 16.23 uur
Door: Laurens Jobse
MIDDELBURG - De twee Middelburgse jongens die afgelopen dinsdag zijn aangehouden in verband met een grote reeks coniferenbranden zullen nog tot en met maandag vast blijven zitten.


De rechter-commissaris heeft vandaag beslist dat hun aanhouding rechtmatig is gebeurd. De jongens hebben een beperking opgelegd gekregen en mogen niet communiceren met anderen.

Maandag zal de rechter commissaris beslissen of het voorarrest van de jongens wordt verlengt en het noodzakelijk is ze nog langer in hechtenis te houden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Belske (16-5-2009 om 11:35)
Wat overdreven zeg zolang vasthouden laat ze alle schade betalen dat zal ze wel leren . Een jongen van 17 krijgt MAAR 2 jaar voor moord en jongens van 13 worden maar opgesloten voor een brandje . LANG LEVE JUSTITIE .
RD (15-5-2009 om 21:08)
Is justitie hier wel goed bezig? Is 13 jaar niet een beetje jong voor een week vasthouden? Al is er sprake van enige schuld, ik weet niet of dit wetstechnisch wel kan. Maar als ze schuldig zijn, dan is een straf op zijn plaats. Laat ze alles dan zelf herstellen van en met hun eigen geld en handen.
Francois (15-5-2009 om 19:39)
Een verlengde inverzekeringstelling voor 2 pubers die vermoedelijk meerdere coniferen in brand hebben gestoken!!!!! Ik ben echt geen linkse rakker maar dit gaat toch echt te ver, ze hebben geen zwaar misdrijf gepleegd. Het lijkt mij geen wereld zaak, wat een gedoe... Die gasten lopen niet weg....
B. (15-5-2009 om 18:00)
Zo, dan hebben ze toch wel iets gedaan als zulke jonge gastjes zo lang vast worden gehouden. Dacht dat dat niet zo maar mocht! Nou ALS ze schuldig zijn mag t van mij hoor.
MotoRob (15-5-2009 om 17:45)
Helemaal mee eens, gelijk een goede waarschuwing voor andere raddraaiers
Zoop (15-5-2009 om 17:43)
Volgens mij worden ze zo lang vastgehouden tot er weer een brand is en het blijkt dat ze het niet hebben gedaan. En da's jammer, het regent al een poosje. Verder vraag ik me af of ze ondertussen niet een beetje lang in voor arrest blijven. Ik bedoel in vergelijking tot andere misdrijven.
Cookie-instellingen beheren